Škoro upozorava da se roba za stradale sortira na sumnjiv način: Traži od Bandića da otkaže preskupu Snježnu kraljicu

Škoro upozorava da se roba za stradale sortira na sumnjiv način: Traži od Bandića da otkaže preskupu Snježnu kraljicu

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro traži od vladajućih da ukinu PDV na  donacije za stradale od potresa te  otkazivanje  skupe Snježne kraljice. Njegov komentar prenosimo u cijelosti.  “Nema se više što čekati. Država treba odmah ukinuti PDV na donacije za stradale u potresu. Ako se moglo to učiniti za borbu protiv COVID-a, može se i za Banovinu. Odaziv za donacije bi zasigurno bio višestruko veći, tako nam javljaju brojni građani dobre volje koji su se priključili kriznom stožeru Domovinskog pokreta na terenu.
Nadalje, pozivam Grad Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića da odmah otkažu Snježnu kraljicu. Troškovi sljemenske utrke i bez publike sežu do 21 milijun kuna! Neka se taj novac preusmjeri u obnovu i pomoć stradalima u potresu!

Na prošlogodišnjoj Snježnoj kraljici bio je i premijer Andrej Plenković

Možda im novac zagrebačkih poreznih obveznika pomogne, kad im već nadležne službe poput Crvenog križa ne uspijevaju pružiti odgovarajuću podršku. S terena ljudi javljaju da robu navodno sortiraju na sumnjiv način, ne dostavljaju gdje je potrebno, čak i da spavaju na dežurstvu. Ne želim vjerovati da je to istina. Svaka čast svima koji svoj posao rade savjesno, ali narod koji se, pored svega mora obraniti i od pljačke porušenih domova, ima tanke živce i nimalo strpljenja.
Pitanje je i gdje su robne rezerve? Zašto je došlo do toga da deke i hranu skupljaju građani? Sve ovo dokaz je da država ne funkcionira, i to nema nikakve veze s koronakrizom. Ima veze s mandatima predstavnika duopola HDZ-a i SDP-a na čelu države.

Zaključno, ne kažnjavajte ljude koji žele pomoći. Ukinite PDV na donacije namijenjene stradalima u potresu i otkažite Snježnu kraljicu, a novac preusmjerite obnovi”, Ističe Miroslav Škoro.

Foto: Admir Buljubašić/Hina