Objavljena imena stradalih u nezapamćenoj tragediji u Posušju: Posljednji put su komunicirali telefonom u četiri sata ujutro

Objavljena imena stradalih u nezapamćenoj tragediji u Posušju: Posljednji put su komunicirali telefonom u  četiri sata ujutro

Tuga i plač obitelji odjekuju u mjestu Tribistovo kod Posušja nakon što je u vikendici jutros pronađeno osam tijela mladih koji su se u novogodišnjoj noći najvjerojatnije ugušili plinom.

– Čekali su Novu godinu u vikendici, omamio ih je plin, vjerojatno iz agregata koji je bio u prizemlju vikendice. Svi su umrli – pričaju nam nekoliko kilometara od mjesta nesreće, gdje je policija blokirala put i svima zabranila prolaz dok je trajao očevid, a obitelji i roditelji nastradalih kroz suze i jauke tješile jedni druge i pokušavajući ‘rekonstruirati’ novogodišnju noć.

– Posljednju komunikaciju mobitelom imali su do četiri sata. Nakon toga više komunikacije nije bilo, a iz susjednih kuća su ih  pokušali probuditi oko devet sati. Nakon što nisu odgovorili na kucanje provalili su vrata i vidjeli da su mladići i djevojke u nesvjesnom stanju, ležali jedni preko drugih omamljeni plinom dok su se pokušavali kretati – kazali su nam dodajući kako je i osoba koja je provalila vrata završila na šivanju zbog ozljeda ruke, te da je navodno i dvjema medicinskim sestrama pozlilo kada su došle i vidjele prizor koji su zatekle, pišu 24sata.

– U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju – ispričao je za Klix.ba Milan Galić iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

– Dok se očevid ne završi ne bih prejudicirao ništa – kazao je povjerenik MUP-a Zapadnohercegovačke županije Milan Galić.

Neslužbeno se navodi da je u kući bilo četvero mladića i četiri djevojke te da su svi imali 18 ili 19 godina.

– Ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka djece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i sućut obiteljima koje su izgubile djecu – rekao je premijer Zdenko Ćosić. Danas će proglasiti i nekoliko dana žalosti.

Lokalni portal Poskokinfo objavio je imena preminulih

1. Mia Soldo, Čovića
2. Marija Pavković, Vjeke Svilića
3. Zana Pavković
4. Mirela Rezo
5. Stipe Jukic,Cvitanović
6. Stipe Romic, Vinkov
7. Ivan Miličević, Jurasović
8. Stipe Pavković

Foto: HRT