Peđu Grbina napada stranačka baza iz potresom pogođene Gline: Evo što mu zamjeraju

Peđu Grbina napada stranačka baza iz potresom pogođene Gline: Evo što mu zamjeraju

Od trenutka kad se dogodio razoran potres u Petrinji prije dva tjedna, do subote 9. siječnja, šef SDP-a Peđa Grbin u javnosti se pojavljivao praktički samo putem objava na društvenim mrežama, odakle je zatražio izvanrednu sjednicu Sabora i kritizirao Vladu zbog sporih reakcija na terenu. No, nije i sam viđen na potresom pogođenom području – razlog je što je morao biti u samoizolaciji, nakon što je bio u kontaktu s članom Predsjedništva Ivanom Račanom koji je zbog COVID-a čak bio zadržan na liječenju u bolnici, javalja  Novi list.

No, u vrhu SDP-a smatraju i kako bi slikanje po Baniji bilo sakupljanje jeftinih političkih bodova – što ne žele. Čak je i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić prije toga pokazao da i sam sudjeluje u volontiranju za stanovništvo Banije, odnosno posjetio je vatrogasce volontere iz svog DVD-a Zapad:
»Nastavljamo prikupljati građevinski materijal u DVD-u Zapad i Jarun. Kamp-kućica i benzin bili bi dobrodošli jer se ljudi još griju na agregat«, poručio je s Banije. A potom je i aktualni šef SDP-a Grbin, nakon izolacije, ovog vikenda na društvenim mrežama objavio fotografiju druženja s volonterima Foruma mladih SDP-a čiji su predstavnici već nekoliko dana na terenu, uz sljedeću objavu: »Hvala svim vrijednim volonterima koji marljivo svaki dan pomažu građanima čiji su domovi stradali u potresu, među kojima su i naši članovi Foruma mladih. Hrvatska je još jednom pokazala da ima veliko srce«, napisao je Grbin.

To je međutim naljutilo predsjednicu SDP-a Gline Paolu Čretni, koja je reagirala na činjenicu da se Grbin na terenu nije javio svojim lokalnim stranačkim kolegama, nego je s delegacijom stranke posjetio zamjenicu gradonačelnika Gline, popularnu Branku Bakšić Mitić.»Ja sam pogođena potresom, novi auto mi je uništen, jedva sam preživjela jer sam bila u autu kad je zgrada pala na nas. Kuća mi je neuporabljiva, a Branka ima i auto i krov nad glavom. Nije li sramota da ja od susjeda saznajem da se vrh stranke nalazi kod Branke. Nikoga u SDP-u nije briga kako sam ja ili ostali SDP-ovci na našem području«, napisala je, te vrhu stranke uputila mail u kojem je rekla kako je očekivala da će joj se Grbin osobno javiti, što se nije dogodilo.

Još jedan član stranke, Darko Vikušić, oštro je komentirao posjet šefa stranke, rekavši: »Imali smo danas partijsko ukazanje. Nije bila Gospa, nego predsjednik SDP-a, i nije bilo neko svetište, nego Glina. Skoro dva tjedna od potresa koji su pogodili Baniju, Grbin se s tajnikom Babićem pojavio u Glini. Došli su, navodno, dijeliti humanitarnu pomoć ljudima… A članstvo je ostalo razočarano jer ih je Grbin zaobišao i družio se s nestranačkim ljudima. Zaobišao je tako naš blaženik predsjednicu SDP-a u Glini i prednost dao dogradonačelnici koja veze s partijom nema. Motivi takvog postupka potpuno su nejasni. U partiji ti sve oproste, samo ne praštaju ako si član«, napisao je Vikušić.

»Dok se svi drugi političari nadmeću idejama i aktivnostima kako pomoći, Grbin onim što on zakašnjelo (ne)čini šalje poruku da su socijaldemokrati neučinkoviti i zbunjeni, što nikada nisu bili jer su u nedavnoj prošlosti dokazali i pokazali da se s krizama znaju jako dobro nositi. Ali tada, na sreću, te akcije nije vodio Peđa Grbin«, stoji na kraju te objave.

Foto: Hina