Škoro o suradnji s Bandićem i SDP-om: Ništa ne isključuje

Škoro o suradnji s Bandićem i SDP-om: Ništa ne isključuje

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2 da još uvijek ne zna hoće li se kandidirati za gradonačelnika Grada Zagreba.

– Pustit ćemo stranačka tijela da odluče o kandidatu. HDZ i SDP postoje već dugi niz godina, a nemaju definirane kandidate. Nema potrebe za žurbom.

Škoro je upitan što misli o Milanu Bandiću i hoće li s njime surađivati ako Milan Bandić ponovno pobijedi na izborima, javlja Jutarnji list.

– Mislim da formalna pravna koalicija neće doći u obzir, ali otvoreni smo za suradnju ako postoje programske podudarnosti.

Škoro je potom konstatirao da Domovinski pokret hrvatskom narodu može pružiti nadu te da se zato uključio u politiku te zašto razmatra kandidaturu za gradonačelnika Zagreba.

– Motiviran sam i vlastitom djecom, želim da ona ostanu u Hrvatskoj.

Zašto je propala suradnja s Mostom po pitanju kandidata za gradonačelnika Zagreba?

Slali smo signale, nismo sjeli s njima i počeli dogovore. Most je izašao s Troskotom i to je to. Nama je ostalo samo podržati ga ili ne. Ništa nas se nije pitalo. Naše ruke su i dalje otvorene prema Mostu, ja bih volio da se dogovorimo, mislim da čak imamo i veliku šansu. Ali, nije dobro otvarati razgovor ucjenom.

Ima li šanse da se desnica bilo što dogovori?

Dobro pitanje. Moje iskustvo kaže da ja nikad neću odustati da pokušam ujediniti te ljude. Ja nisam u politici zbog sabora, fotelje i te plaće. Tražit ću način da pronađemo minimum konzensuza. To je minimum, javlja Index.

O odlasku Vidović-Krišto i Vrkljan

O politici kao i ljubavi, treba govorit samo dobro. Ja joj zahvaljujem i želim sve najbolje budućnosti. O slučaju njih dvoje, to je njihov ego. Neka im Bog da zdravlja, ja im želim sve najbolje.

O koaliciji sa SDP-om

O koaliciji treba govoriti kada imate mandate, a podršci – zašto ne. Nema više ljevice i desnice, postoje globalizam i suverenizam. Lijevo ili desno? I na plotu svašta piše. Ja jesam desno, ali socijalna i radnička prava, tu sam više lijevo nego puno onih koji se u to kunu.