Srpska zajednica oštro osudila napad na radnike HEP-a: Nadamo se da ovaj suludi čin neće ugroziti suživot

Srpska zajednica oštro osudila napad na radnike HEP-a: Nadamo se da ovaj suludi čin neće ugroziti suživot

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i kao zamjenik gradonačelnice Pakraca izabran ispred srpske manjine Nikola Ivanović najoštrije je osudio napad bombom pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a. Ivanović je napad nazvao suludim činom pojedinca koji je iz samo njemu poznatih razloga teško ranio dvojicu radnika HEP-a, pišu Novosti.

„Ovim činom pojedinca, koji je pripadnik srpske zajednice, ne želimo da se ugroze dobri međunacionalni odnosi među stanovništvom Pakraca, znajući činjenicu teškog stradanja ovoga grada tijekom ratnih dešavanja. Izražavamo nadu da ovaj suludi čin pojedinca neće ugroziti dosadašnji suživot na ovom području i nivo suradnje u gradu, županiji i državi jer zajednica ne može nositi odgovornost za ovaj tragičan događaj. Nadamo se da će ozlijeđeni radnici biti dobro i da će se brzo oporaviti. Ističemo jako dobro suradnju koju imamo s HEP-om u pogledu reelektrifikacije preostalih sela bez električne energije, te je stoga naša žal još veća“, stoji u Ivanovićevom saopćenju.

Podsjetimo da je u srijedu 71- godišnji muškarac u Pakracu, koji je kasnije uhvaćen, bacio eksplozivnu napravu na trojicu radnika HEP-a koji su došli isključiti mu električnu energiju pritom ih ranio.

Napad je osudio i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, upozorivši nedopustivim da postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

“Užasnula me vijest o jutrošnjem napadu na djelatnike HEP-a. Najoštrije osuđujem ovaj incident, a ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak. Također, postoje i oni koji u svojim komentarima na mrežama nalaze opravdanje za ovaj čin. Nečuveno. Suludo. Nedopustivo”, napisao je u srijedu ministar Ćorić na svom twitter računu, referirajući se na one koji prozivaju HEP da naplaćuje struju samo onima „dolje“, dok drugi u napadu vide vezu s 1991. godinom i terorizmom.