Neviđena provokacija: “Srpski teolog i humanitarac” usred Knina veličao takozvanu Republiku Srpsku Krajinu

Neviđena provokacija: “Srpski teolog i humanitarac” usred Knina veličao takozvanu Republiku Srpsku Krajinu

Stanoviti Miloš Stojković, koji se predstavlja kao “teolog i humanitarni djelatnik”, je prije nekoliko dana s kninskeje tvrđave objavio video koji je razbjesnio kninskog gradonačelnika Marka Jelića, jer posve otvoreno veliča Republiku Srpsku Krajinu i Knin svojata za Srbiju, posve u skladu s velikosrpskom ideologijom koja je nanijela toliko zla Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu.

Portal sibenik.in izvijestio je da je Stojković, “kao povjerenik poznatog srpskog Manastira Hilandar za humanitarni rad”, proteklih dana došao u posjet Šibensko-kninskoj županiji. Prema sibenik.inu, Stojković je u Kninu, Kistanjama i Đevrskama boravio u sklopu humanitarne akcije koju je provela organizacija “Ujedinjena Srbija”. Riječ je, prenio je sibenik.in vijest srpske agencije Tanjug, o “humanitarnoj karavani koja ima za cilj obilazak srpskog stanovništva uz naglasak na promociji mira i tolerancije”. “Slatki karavan se svake godine darujući deci humanitarne paketiće održava uoči praznika prvog i najvećeg srpskog prosvjetitelja i arhiepiskopa, Svetog Save, 27. siječnja”, prenio je sibenik.in s Tanjuga, javlja Nacional.

Članove organizacije primio je, među ostalim, i gradonačelnik Knina Marko Jelić. No, u četvrtak ujutro je na njegovoj Facebook stranici osvanuo poduži status koji je naslovljen: “Miloš Stojković sramite se! Sramite se zbog licemjerstva koje živite i koje jeste!” Stojković je, naime, Jelića obmanuo, jer gradonačelnik nije znao kakve poruke Stojković odašilje. Kakve, jasno je iz videa, koji je Stojković nakon Jelićeva Facebook posta skinuo sa svog Facebooka.

Na video je ljutito reagirao gradonačelnik Jelić. “Bili ste skupa s povećim društvom osoba koji su se dokazali kao ljudi dobre volje i želje da brinemo o zajedničkoj budućnosti, iznevjerili ste njih i uvrijedili mene. Slušao sam Vas dok ste davali izjavu Radioteleviziji Srbije i govorili ste suprotno od onoga što ste objavili u uratku koji je više nego sramotan. Kako je to moguće da jedan kršćanin (hrišćanin) tako prijetvornički živi?”, napisao je, među ostalim, Jelić.

“Zbilja ne mogu vjerovati da sam to vidio, on stoji na Kninskoj tvrđavi, snima Knin i govori takve stvari”, kazao je za sibenik.in Marko Jelić, te nastavio: “Mi smo primili čitavu delegaciju, svi su bili uljudni i pristojni cijelo vrijeme boravka u Kninu. A onda se dogodi taj video koji je ispod svake razine, zbilja sam jako razočaran takvim ponašanjem”.

“Svi naši sugrađani su pripadnici i baštinici jednakosti koja potječe iz te povijesti i kršćanskog bratstva i bez obzira na ovaj tužni, kukavički i licemjerni postupak, to će i ostati. Stoga drugi put kad nekome dođete u goste budite pristojni i ponizni jer to je ispravno i ljudski”, napisao je gradonačelnik Knina u statusu, a za sibenik.in još je dodao: “U Knin su dobrodošli svi koji imaju dobru volju i nastupaju pošteno. U našem gradu su svi građani jednaki bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, a ovakav govor mržnje nam nije prihvatljiv.”

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina