Fred Matić diže u nebesa Milanovića i napada Banožića: Ferrari se ne daje vozaču početniku

Fred Matić diže u nebesa Milanovića i napada Banožića: Ferrari se ne daje vozaču početniku

Europarlamentarac Predrag Fred Matić komentirao je za Newsroom najnoviji sukob predsjednika Zorana Milanovića i Vlade – onaj oko nabavke američkih oklopnih vozila Bradleyja.

Tko štiti nacionalne interese kad je u pitanju nabavka Bradleyja – Milanović, Banožić ili Plenković, Predrag Fred Matić to vidi ovako:

“Predsjednik štiti nacionalne interese, HDZ politizira”

“Predsjednik kao vrhovni zapovjednik šititi interese RH, oružanih snaga i Hrvatske vojske dok HDZ politizira. Kad bih htio biti ironičan – kako bih vjerovao vrhovnom zapovjedniku pored lošeg srednjoškolca, dakle, više vjerujem doktoru znanosti s osječkog fakulteta”.

Kaže da bi Plenkoviću još početkom 2016. i vjerovao, ali danas više ne. “On je majstor za korištenje alternativnih činjenica. Sada kada se vidi kako politizira pandemijom i svojim ministrima koji su teški neposobnjakovići – ne vjerujem mu više ništa”, naveo je pa dodao.

“Hrvatska je prepoznata u Europi i svijetu kao šaljiva država”

“Hrvatska je prepoznata u Europi i svijetu kao šaljiva država. Već četiri godine ne može se donijeti odluka, a kada se donosi zadnji trenutak, znate da ostaje puno prostora zašto je to tako i uvijek psotoje elementi da je HDZ umočen u nešto više od nacionalnih inteersa.”

Situacija u vojsci nije sjajna, kaže. Dovoljno nam je nešto i srednje kategorije i što je u našoj ekonomskoj moći, govori europarlamentarac.

“Članica smo NATO-a pa ne moramo biti najbolji”, dodao je.

Dvije trećine ministara morao bi Plenković maknuti kada bi micao nesposobne ministe iz Vlade, a time bi dokazao da ima nesposobne ministre, rekao je Fred Matić.

“Plenkoviću odgovara da pozornost sa sebe skloni na predsjednika i ministra obrane. Ministarstvo obrane je Ferrari, a Ferrari se ne daje vozaču početniku. Ovo je najlošiji ministar dosad, ne bih mu dao ni neku drugu funkciju da obnaša”, poručio je europarlamentarac Fred Matić.

Foto: Hina