Šok i nevjerica: Potpredsjednik Vlade dobio covid iako je još u veljači dobio drugu dozu Pfizerovog cjepiva

Šok i nevjerica: Potpredsjednik Vlade dobio covid iako je još u veljači dobio drugu dozu Pfizerovog cjepiva

Potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević pozitivan je na koronavirus, pokazao je nalaz, nakon što je tijekom jutra imao blažu temperaturu i druge simptome covida-19.

“Potpredsjednik Vlade, koji se osjeća dobro i ima blaže simptome bolesti, ostat će u izolaciji i obavljat će svoje dužnosti od kuće, slijedeći pritom sve upute liječnika i epidemiologa”, izvijestio je glasnogovornik Vlade, javlja N1.

“S obzirom na to da se gospodin Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno cijepio protiv covida-19, podsjećamo da nijedno cjepivo ne štiti 100 posto od mogućnosti zaraze, pa tako ni cjepiva protiv covida-19 te je u vrlo rijetkim i malobrojnim slučajevima utvrđena prisutnost covida-19 i kod ljudi koji su već primili cjepivo.

To međutim nipošto ne umanjuje povjerenje u cjepiva ni važnost cijepljenja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da, prema mišljenju struke i Europske agencije za lijekove (EMA-e), sva odobrena cjepiva djelotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda”, priopćeno je iz Vlade.

Podsjetimo, Milošević se, prema od ranije poznatim informacijama, cijepio Pfizerom, a drugu dozu primio je 4. veljače.

Facebook Comments