Afera 300 kuna za zlatnu medalju: Penava odogovorio na brojne kritike

Afera 300 kuna za zlatnu medalju: Penava odogovorio na brojne kritike

Mladi vukovarski sportaš Nikola Todorović osvojio je zlatnu medalju na Kupu Europske unije u dizanju utega. Bio je najbolji u konkurenciji sportaša do 17 godina, a osim toga postavio je i državni rekord u disciplini trzaj.

Mladog sportaša i njegovog trenera Milana Kordića iz Kluba dizača utega “Vukovar” ugostio je gradonačelnik Ivana Penava sa suradnicima kako bi im zahvalili na sjajnim sportskim rezultatima, ali i uručili nagradu u vrijednosti od 300 kuna, kako je otkrio Kordić u statusu na svom Facebook profilu, javlja Gol.hr.

Čast i zadovoljstvo nam je ugostiti Klub dizača utega “Vukovar” koji naš grad nerijetko obogaćuje sjajnim sportskim rezultatima. Grad Vukovar u okviru svojih financijskih sredstava, kao i do sada, nastavit će podupirati rad kluba te mu pružati maksimalnu podršku”, rekao je Penava za službenu stranu grada Vukovara pa dodao:

“Vukovar se zaista može ponositi mladim i uspješnim sportašima poput Nikole kojemu želim još puno sportskog uspjeha i sreće”, zaključio je Penava.

Na napise u medijima reagirao je Grad Vukovar.

“Potaknuti medijskim linčem koji se ovih dana odvija nad Gradom Vukovarom, a zbog protokolarnog dara Nikoli Todoroviću, dužni smo izvijestiti javnost o točnim i potpunim informacijama.

Naime, brojni mediji izvijestili su kako Grad Vukovar financijski ne podržava rad Nikole Todorovića, bez da su prethodno zatražili službene informacije, a čime je javnost, posebice vukovarska, dovedena u zabludu.

Grad Vukovar Klub dizača utega „Vukovar“ u 2021. godini financirao je s ukupno: 105.530,82 kuna, a što uključuje redovno djelovanje, sufinanciranje trenera, liječnički pregledi, dvoranu, korištenje prostora za vježbanje, 2 sportske manifestacije, sportske stipendije te plaćenu opremu Nikoli Todoroviću za Svjetsko prvenstvo.

U 2022. godini Grad Vukovar je za Klub dizača utega „Vukovar“ namijenio ukupno 92.500,70 kuna što uključuje redovno djelovanje, sufinanciranje trenera, liječničke preglede, dvoranu, korištenje prostora za vježbanje, 2 sportske manifestacije te plaćenu prehranu (suplementi) Nikoli Todoroviću za plasman na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Grad Vukovar nastavit će financijskim sredstvima poticati rad sportskih klubova, a samim time i rad svih mladih i uspješnih sportaša na koje smo ponosni”, ističe u priopćenju služba za odnose s javnošću Grada Vukovara.