Afera “Kaj bi ti štel biti”: Lokalni HDZ-ovci ga sada prostački vrijeđaju

Afera “Kaj bi ti štel biti”: Lokalni HDZ-ovci ga sada prostački vrijeđaju

Viktor Šimunić sutra i službeno postaje gradonačelnik Oroslavja. Tim se povodom oglasio na Facebooku, gdje je napisao da mu je šef gradskog HDZ-a Stanko Čičko poručio: “Sa smećem ne želim imati posla.”

Šimunićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Evo nekoliko riječi nakon sedam dana. Sutra ujutro u 9 je službeno preuzimanje upravljanja gradom.

Moja sad već bivša firma Hrvatski telekom odbila mi je zamrznuti radni odnos i prisilila me je na sporazumni otkaz ugovora o radu. Sutra nam dolazi delegacija HNS-a vezano za licenciranje NK Oroslavje. Prijeti nam oduzimanje licence zbog višegodišnjeg zanemarivanja prostorija i svlačionica kluba, javlja N1.

Ujedno vas obavještavam kako smo kontaktirali predstavnike svih stranka zastupljenih u gradskom vijeću. Predsjednik oroslavskog HDZ-a nam je poručio: ‘Sa smećem ne želim imati posla…’. Sa SDP-om je odrađen prvi krug razgovora i vjerujemo kako će vijeće biti konstituirano u roku. Predstavnik HNS-a sastat će se s nama nakon završenih razgovora sa SDP-om.

Toliko za sad, o svemu bumo vas izvještavali pravovremeno kako smo i najavili”, poručio je Šimunić.

Podsjetimo, početkom ove godine Šimunić se našao na udaru vlasti nakon što je razotkrio snimku u kojoj mu šef zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nudi što god želi u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Šimunić se s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom našao u Gredičakovoj kleti iznad Oroslavja. Gredičak je, kao i Tušek, član HDZ-a.

Na snimci, za koju je Tušek potvrdio da je autentična, čuje se kako Tušek Šimuniću nudi da on na svibanjske izbore u županiji ide s nezavisnom listom koja bi bila centrističko-lijeva i da tako odnese glasove SDP-u. itali su ga: “Kaj bi ti štel biti?” Tušek i Gredičak su Šimuniću rekli kako bi mu tajno pomogli financirati tu kampanju iako to zakon izričito zabranjuje. Šimunić je to odbio i sve prijavio DORH-u.

Foto: Screenshot/N1