AFERA MASKA: Fuchs prijeti roditeljima sa socijalnom službom. Govori i o oduzimanju djeteta

AFERA MASKA: Fuchs prijeti roditeljima sa socijalnom službom. Govori i o oduzimanju djeteta

Slučaj iz Krapinskih Toplica komentirao je jutros i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ističući kako je u pitanju vrlo tužna priča koja se prelama preko leđa djeteta.

Rekao je da teško može razumjeti da netko svoje dijete ne pušta u školu zbog maske koja se mora nositi na hodniku.

“Pred školom je bio prosvjed nekoliko ljudi koji imaju određene fiksacije zbog maske. Možda mogu lakše razumjeti nekoga tko se boji cijepljenja, ali ovo ne mogu razumjeti. Obrazovni proces se ne smije narušavati. Članak 11 Zakona o okupljanju i prosvjedovanju izrijekom kaže da se svako okupljanje i prosvjedovanje ne smije biti u i oko škole dok su djeca u njoj”, rekao je Fuchs za HRT.

Navodi da u konkretnom slučaju svoj dio posla sada moraju odraditi socijalne službe, a to je oduzimanje djeteta roditeljima zbog neodgovornog ponašanja i zapostavljanja obrazovnog procesa.

“Postoje mehanizmi određeni zakonom koji određuju kako će se u tom slučaju dalje postupati”, dodao je i naveo kako ne očekuje slične incidente u ostalim školama, te da je njegovo ministarstvo razgovaralo s policijom koja je potom izdala upute policijskim postajama kako se ponašati i na što da obrate pažnju.

Foto: Hina