Agresivni prosvjednici ponovno provocirali molitelje: Snimao ih Ivan Pernar

Agresivni prosvjednici ponovno provocirali molitelje: Snimao ih Ivan Pernar

Mušku molitvu krunice u Zagrebu ponovo su ometali protuprosvjedi. Prisutni su bili već uobičajeni bubnjari. Jedna od prosvjednica pjevala je “Zeko i potočić”. Između ostalog, prosvjednici su pjevaju pjesmice “Kad si sretan” te rugalice s protu-katoličkim motivima.

Među okupljenima se, predvidivo, našao i Ivan Pernar, koji je prosvjednike snimao, govoreći im “Evo ih, skrivaju se pod svojim maskama”.

Nekoliko desetaka prosvjednika je ovaj put stajalo nešto dalje od molitelja nego prije. Prosvjednici su imali nekoliko transparenata s uobičajenim porukama, poput: “Svoga tijela gospodarica”, “patrijarhat ubija”, “Autonomija sada”, “Naša tijela, naš izbor”, “Homofobija nije religija” i “Klerofašisti pustite nas na miru”. i sl.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Bivši savjetnik Andreja Plenkovića: Njemu je korupcija “meki trbuh”

Molitva se u hrvatskim gradovima održavala u jutarnjim satima s početkom, ovisno o gradu, između 8 i 11 sati, u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru, s izuzetkom Dubrovnika, gdje će javna molitva započeti u 14:00.

Prosvjednicima se pridružio eurozastupnik i član Predsjedništva SDP-a, Predrag Fred Matić uz saborskog zastupnika i člana SDP-a, Ivana Račana. Kako javlja Zagreb.info, također se pojavio Ivan Pernar, koji je komentirao da se prosvjednici “skrivaju pod maskama”.

Ponovno su ometali molitelje

Sa svih strana oko molitelja okupljaju se i prolaznici koji također mole. Muškarci, koji su sudionici molitve, ograđeni su velikim plakatima koje, već standardno, drže žene i djeca.

Informacije o skupovima objavljuju se na portalu “Muževni budite”, gdje savjetuju svoje članove da mole za uspjeh javne molitve krunice od petka u 22 sata do subote u 10 sati i poste dan prije, uz upozorenje da ne daju izjave za “svjetovne medije” koji će ih, kažu, “ionako izokrenuti”.

Svake prve subote, mole se da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, kao i za obnovu katoličkih brakova.

Na popisu navode i ostale nakane molitve – poput prestanka pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za domovinu i obraćenje hrvatskog naroda uz prestanak bogopsovke, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

Osim u Zagrebu, ove subote organizirani su skupovi u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru. S vremenom se na popis dodaje sve više gradova, a navodno im se pridružuju kolege iz Poljske.