Ambiciozni gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić napustio Most: Grmoja ne zna što se dogodilo

Ambiciozni gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić napustio Most: Grmoja ne zna što se dogodilo

Čak pet nezavisnih vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije koji su dosad djelovali u Klubu Mosta osnovalo je jučer svoj Klub vijećnika Nezavisne liste mladih (NLM), čiji je osnivač i predsjednik vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

U Klubu su uz Pranića, koji je i nezavisni saborski zastupnik Mosta, i bivši ministar uprave Ivan Kovačić, koji je ušao u NLM, Ivan Andabak, Petar Maretić i Darko Svaguša.

Od dosadašnjih deset vijećnika, Mostov Klub sada je prepolovljen i ostaje na pet vijećnika, javlja Jutarnji list.

Aam Pranić, koji tvrdi da se s Mostom pristojno razišao i to zasad samo na regionalnoj razini, kaže da jednostavno žele imati drugačiji pristup, a da je to lakše artikulirati s vlastitim Klubom.

“Želimo slati poruke mladima, a ideološke teme želimo staviti sa strane, a to je dosad bilo prilično teško, iako shvaćam potrebe pojedinaca. Odluka Glavnog odbora NLM-a bila je da formiramo svoj Klub. Želimo se fokusirati na lokalne izbore 2021. i stvoriti širu priču promjena, netko to može shvatiti kako god hoće, ali pod kišobranom Mosta na regionalnoj razini nismo imali jasne smjernice koje su potrebne za buduće djelovanje, a rezultat su loše komunikacije”, pojašnjava Pranić.

Kaže kako zasad nastavlja djelovati u Klubu Mosta u Saboru.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, koji je već odlučio da se na izvanrednom izbornom saboru stranke u listopadu zbog loših rezultata na euroizborima više neće kandidirati, kaže da je riječ o Pranićevoj odluci, koju ne želi previše komentirati.

“Treba pitati njih zašto su osnovali svoj Klub, s naše je strane suradnja bila odlična. Oni se u priopćenju pozivaju na dijalog s drugim opcijama, što ja razumijem jer je Pranić čelnik grada i mora imati korektne odnose s lokalnom i državnom vlasti, a Miro Bulj i Most u županiji su bili i ostat će žestoka oporba HDZ-u. Praniću smo dali priliku u Saboru da se profilira, pomogli smo mu na izborima u Vrgorcu, sve smo mu dali i nema neke zle krvi, i dalje smo otvoreni za suradnju s NLM-om i svima koji žele maknuti HDZ s vlasti”, kaže Grmoja.

A malo drugačiji pogled na djelovanje u politici ima i Ivana Ninčević-Lesandrić, još jedna nezavisna saborska zastupnica koja djeluje u Klubu Mosta, a koja blisko surađuje s Pranićem.

– Most se stranački profilirao, a ovaj nezavisni dio nije nikada profunkcionirao, ali to nije pitanje za mene jer nisam članica stranke, niti ću to ikada biti. Dok god ništa ne bude utjecalo na moju nezavisnost u djelovanju kroz Klub Mosta, bit ću u klubu u kojem jesam – kaže Ninčević-Lesandrić.

Foto: Admir Buljubašić/Hina