Ante Prkačin presudio: Milanović je bio najbolji, Gotovina je trebao govoriti iz glave, a Plenković može bolje

Ante Prkačin presudio: Milanović je bio najbolji, Gotovina je trebao govoriti iz glave, a Plenković može bolje

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin rekao je za proslavu 25. obljetnice Oluje da je “na silu napisana promašena zadaća i tema”.

“Pričati o pomirenju je promašaj, jer mi slavimo jednu briljantnu vojnu pobjedu nad jednom balkanskom nemani, koja je zlo činila i bosanskim muislimanima, crnogorskom narodu, albanskim kosovarima. Ja nisam za euforiju, ali da smo jučer bili euforično sretni, ne bih bio protiv. Dakle, na današnji dan mi smo obračunali s najvećim, najtežim neprijateljem, a to je srpski nacionalizam.”

“Nije to bila provokacija, to je bilo iz bijesa i prkosa. Nisu ti ljudi to u amblem stavili slučajno. Nije slučajno da su amblem i HOS jedina vojska u Republici Hrvatskoj nastali na temelju ustaške vojske”, kazao jePrkačin za N1.

Već u sljedećoj rečenici Prkačin je, međutim, ocijenio:

“Veličanje ustaške vojske bilo bi sada štetno i suludo. I ustaški pokret i pokret Draže Mihailovića imaju pravo u današnjoj Hrvatskoj na pošteno suđenje.”

Prkačin je rekao da se na dan 5. kolovoza “nemamo što miriti”:

“Jer to pomirenje pokvari jednu briljantnu pobjedu.”

Prkačin je rekao i to “neka se radi mir između Bošnjaka i Srba u BiH ili između Hrvata i Bošnjaka”. Ono što je njega s proslave Oluje 2020. u Kninu najviše iritiralo, zapravo je bilo to što su izvan službenog dijela ostavljeni pripadnici HOS-a. Prkačina nije pokolebala niti primjedba voditeljice o izvikivanju očito ustaškog pokliča među tim ljudima, koje je Prkačin opisao kao “ostavljene iza žice”.

“Ma to su slijepci! Kompromiseri! Neznalice! Nije mene bilo u tom vijeću!”

Na kraju je nekoga iz vlasti i pohvalio, predsjednika Republike.

“Zoran ide od brljanja do briljiranja. Meni se često puta njegovi potezi sviđaju, neki mi se i ne sviđaju. To je bio državnički potez”, rekao je za njegovo odlikovanje postrojbi HVO-a, odnosno generala Zlatana Mije Jelića, inače pravomoćno optuženog za ratne zločine nad Bošnjacima, “i njegov govor je bio državnički govor”, rekao je Prkačin.

Za ostaje je rekao: “Gotovina je trebao govoriti iz glave. Plenković ima puno više retoričke sposobnosti nego što je jučer pokazao.”

Facebook Comments