Anušić najavio “lov” na Milanovića: Bio je jako nekorektan

Anušić najavio “lov” na Milanovića: Bio je jako nekorektan

Ivan Anušić otkrio je izbornoj noći kako mu suradnja njegovog HDZ-a s DP-om nije nezamisliva. 

“Sve to još uvijek nije dovoljno točno. Bit će izgleda nešto slabiji rezultat, teško ćemo dogurati do 66, ali nama je ovo zadovoljavajuće. Razgovarat će se s kim se razgovaralo i dosad”, kaže Anušić. Most jasno poručuje kako s HDZ-om neće. “Most je to jasno komunicirao, ali i mi smo to komunicirali da mi s njima nećemo. Kad govorimo o DP-u, nisam čuo njihove izjave. Oni će odlučiti pod kojima uvjetima žele s nama u koaliciju, ti razgovori će se voditi na razini dva predsjednika stranke. To je sve što mogu reći”, kaže.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Stjepo Bartulica najavljuje tri uvjeta za suradnju s HDZ-om: Za početak Plenković mora odustati od financiranja “Pupovčevih Novosti”. Tu nema pregovora

Anušić kaže kako nema ništa protiv suradnje s DP-om. “Hoće li to tako biti ili neće, viddjet ćemo što će biti kad se prebroje mandati i kad se složi 76 ruku”, kaže.

Ako DP bude zahtjevao da u Vladi ne bude SDSS? “Stvar pregovora.”

Što se tiče Milanovića, Anušić kaže kako je na nekorektan način pokušao složiti vladu, a uspio je razbucati SDP i osigurati da Peđa Grbin nikada ne bude premijer. “U 12. mjesecu dolazimo po Zorana Milanovića”, kaže.

Mario Radić je lijepo govorio o Anušiću.

“Od naših politika odustati nećemo. Nisu nas još zvali, nakon predsjedništva ćemo donijeti odluku. Anušić je u mojoj izbornoj jedinici, imali smo korektnu kampanju. Cijenim Anušića i drago mi je što je rekao da nema ništa protiv nas, nemam ni ja ništa protiv njega. Mi smo demokratska stranka, kako odluči predsjedništvo, tako će biti”, rekao je Mario Radić.

Foto: Hina