Austrijanci oduševljeni uspjesima Vatrenih: Je li Bog Hrvat?

Austrijanci oduševljeni uspjesima Vatrenih: Je li Bog Hrvat?

Pod naslovom “Zvijezda svjetskog prvenstva tvrdi: Bog je Hrvat!”, austrijski tabloid “Heute” danas piše kako je mala, četiri milijunska Hrvatska svjetska nogometna velesila. Jučer je osvojila treće mjesto u borbi s Marokancima, a na posljednjem Svjetskom prvenstvo 2018. godine bila je viceprvak svijeta, nakon što je u finalu izgubila od Francuske.

Ovo je već drugi put u hrvatskoj nogometnoj povijesti da je Hrvatska brončana, ističe tabloid, uz pitanje kako to Hrvatskoj uspijeva? I ima li doista nešto Bog sa tim hrvatskim uspjesima?

“Heute” je na navedena pitanja potražio odgovore kod, kako piše, zvijezde SP u Kataru Matea Kovačića, koji je rekao kako zna razlog hrvatskim uspjesima. “Možemo biti zahvalni Bogu, da je on Hrvat, i da je uvijek s nama”, rekao je Kovačić tabloidu, koji ga je pitao na koga to točno misli? “Bog iz Crkve nema veze s time, nego kolega iz tima Luka Modrić”, istakao je Kovačić, uz napomenu:

“Nadam se da će još četiri godine igrati za Hrvatsku. Jer Modrić je nakon posljednje utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, s obzirom na svojih 37 godina , planove za budućnost ostavio otvorenima”. Tabloid konstatira kako je i Josip Stanišić “odahnuo” nakon što je Modrić jučer rekao da će igrati “još najmanje godinu dana”. “Modrić je Hrvat i najbolji igrač svih vremena u našoj zemlji”, istakao je Stanišić, javlja Večernji list.

U nastavku ”Heute” piše koliko mnogo ne samo Kovačić nego i Stanišić i svi ostali Modrićevi suigrači cijene i vole svoga kapetana. “Nadam se da će Modrić igrati do Europskog prvenstva 2024. Barem to priželjkujem”, kazao je Stanišić. “Heute” izvještava kako je Modrić već jučer svojim kolegama jasno dao na znanje neke svoje odluke: “Vidjet ćemo. Sretan sam u nacionalnom timu. Želim igrati najmanje još Ligu prvaka. Nakon toga ću razmišljati o EURO-u 2024.”

Dakle, kako piše austrijski tabloid, za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ali ne samo za nju, nego i za sve Hrvate, ma gdje oni bili, Luka Modrić je “Bog”. Odnosno “Bog je Hrvat!”. Potvrdu toga Modrić & Co. će sigurno dobiti i danas poslijepodne od mnoštva oduševljenih Hrvata na svečanom dočeku “ponovno brončane” Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, tvrde austrijski mediji.