Bačić se razgoropadio pa poručio: Grmoja je poput malog miša

Bačić se razgoropadio pa poručio: Grmoja je poput malog miša

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je poručio da ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nije nikakav uteg Vladi iako je bio u ‘klubu’ Dragana Kovačevića i veže ga se uz aferu Janaf.

“Tomislav Ćorić nije nikakav uteg vladi. Očekujem da oporba u svom zahtjevu za opoziv Ćorića jasno obrazloži u kojem je to dijelu odgovornost ministra Ćorića”, poručio je Bačić, komentirajući najavu iz stranke Fokus da će krenuti skupljati potpise za pokretanje opoziva ministra gospodarstva, javlja RTL.

Osvrćući se na podnošenje interpelacije o radu Vlade u slučaju vjetroelektrane Krš-Pađene na prijedlog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta te na zahtjev Fokusa da se razriješi Ćorića, Bačić je kazao da pretpostavlja da će te dvije interpelacije “biti na razini oporbenog uratka kojim su pokušali osnovati protuustavno i protuzakonito istražno povjerenstvo vezano za rad pravosudnih institucija i sigurnosnog sustava”.

Oporba pokušava otvoriti neke druge teme

Očito svjesni da im to ne prolazi, pokušavaju otvoriti neke druge teme. Mene čudi da je oporbi trebalo šest mjeseci da dođe sebi. Nakon te afere su održani izbori, na kojima je suvereno pobijedio HDZ. Tijekom kampanje, a i sada smo se očitovali o svim aspektima te afere i jasno govorili da želimo da svi elementi i navodi koji se u javnost iznose, a vezuju se uz tu aferu dođu pred pravosudna tijela, kazao je Bačić.

Očito je da tim interpelacijama oporba smatra da je 76 ruku slabost vladajuće većine, a ja im poručujem da je tih 76 ruku iznimno stabilna većina koju ovakvi jeftini pokušaji rušenja neće na bilo koji način narušiti, poručio je Bačić, dodavši da će pričekati da u saborsku proceduru stignu obje interpelacije kako bi detaljnije mogli govoriti o njima.

Grmoja se sakrio poput malog miša

Zahtjev Mostova Nikole Grmoje da mu se skine imunitet kako bi ga premijer Andrej Plenković mogao tužiti zbog izjava da ima dokaze da je zapovijedao DORH-u, Bačić je popratio komentarom da na dnevnoj bazi sluša tračeve Nikole Grmoje.

“Tu je hrabrost mogao iskazati prije svega 15 dana kada smo na posljednjem glasovanju raspravljali o skidanju imuniteta Nikoli Grmoji. Naime, on je do jučer tvrdio da ima saznanja i činjenice prema kojima je Ranko Ostojić naložio PNUSKOK-u da prati i nadzire Božu Petrova.

Kada je Ostojić podignuo tužbu zbog klevete, Nikola Grmoja se poput malog miša sakrio u saborski prostor i nije čak ni došao na raspravu nego se hrabro branio statusom imuniteta”, kazao je, istaknuvši da priče o Grmoji više nemaju smisla jer svaki dan govori nešto drugo.

Foto:  Edvard Šušak/Hina