Bahata strana ministra Beroša: Policajca “promovirao” u nosača svoje lubenice

Bahata strana ministra Beroša: Policajca “promovirao” u nosača svoje lubenice

Eurozastupnik Ivan Vilibor Sinčić izveo je u četvrtak svojevrsni performans, istovarivši hrpu lubenica pred ulaz u Banske dvore, kako bi upozorio na loš položaj hrvatskih poljoprivrednika jer su uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili hrvatsko tržište.

Jedna od predstavnica poljoprivrednika, s lubenicom u rukama, je na ulazu u Banske dvore upitala ministra zdravstva Vilija Beroša želi li primiti njezin domaći proizvod, javlja Jutarnji list.

– Ova kriza je upravo pokazala da se trebamo bazirati na proizvodnju domaće hrane i da nije dobro da nam je turizam dominantna gospodarska grana, rekao je Beroš.

– Znači, ne želite primiti ovu lubenicu, upitala je ponovno gospođa.

– Primit ću lubenicu. Molim vas, uzmite lubenicu, rekao je Beroš policajcu koji je stajao na ulazu u zgradu.

– Generalno, nitko, ni ministar Beroš, pa čak ni ministar unutarnjih poslova Božinović, jer on ne zapovijeda policijom, nema što naređivati policajcu, koji neposredno štiti objekt Vlade, da uzme neki predmet. Dakle, s te strane sve je jasno i policajac prema pravilima nije trebao uzeti tu lubenicu od ministra Beroša. Međutim, ne treba tog policajca sada razapinjati jer znam da je, ako je procijenio kako će tako smanjiti tenzije između prosvjednika i ministra, napravio dobar posao – smatra Željko Matejčić, umirovljeni časnik HV-a i stručnjak za sigurnost.

Ministar Beroš, pak, za Jutarnji je pojasnio kako nije nikome ništa naređivao, nego su mu bile pune ruke pa je zamolio osobe do sebe da preuzmu lubenicu.
– Kao što sam rekao, podržavam hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju i lubenicu nisam htio odbiti, ali budući da sam u jednoj ruci držao fascikl, a u drugoj torbu, nisam je mogao prihvatiti i zamolio sam osobe do sebe da je uzmu. Nisam nikome ništa naređivao, niti to mogu, a bilo je više osoba oko mene i ja sam samo rekao da prihvate tu lubenicu – rekao je Beroš.

Dodao je da ne zna što se dogodilo s lubenicom te da je bio tri-četiri sata u zgradi Vlade na sastancima.
MUP smo pitali je li policajac bio dužan postupiti po zahtjevu ministra Beroša, je li smio preuzeti lubenicu te je li se time na bilo koji način ogriješio o pravila službe.

“Policijski službenik na osiguranju štićenog objekta, na zamolbu ministra zdravstva Vilija Beroša, preuzeo je lubenicu od građanke te je odnio u prostorije Vlade na poziciju predviđenu za sigurnosni pregled. Iako nije bio dužan postupiti po zamolbi ministra, postupajući na temelju vlastite prosudbe policijski službenik nije povrijedio propise niti pravila o načinu obavljanja policijske službe, niti je ugrozio sigurnost štićenog objekta jer je u vrijeme navedenog događaja na ulazu u štićeni objekt bilo više policijskih službenika na osiguranju”, odgovorili su iz MUP-a, piše Slobodna Dalmacija.

Ministar Beroš je pokazao  svoju  drugu stranu i za vrijeme  nedavnog razgovora s doktoricom Zadravec koji je procurio u javnosti.  Iako je znao da se razgovor snima, Beroš je u jednom  trenutku izgubio živce i  podviknuo na doktoricu Zadravec. Stoga je legitimno postaviti  pitanje ima li ministar Beroš dva lica?

Foto Admir Buljuašić

Facebook Comments