Baka Milana Borjana: Ljutita sam. Baka ti je Hrvatica, a tata ti je napola Hrvat

Baka Milana Borjana: Ljutita sam. Baka ti je Hrvatica, a tata ti je napola Hrvat

Nakon utakmice Hrvatske i Kanade (4:1) na Svjetskom prvenstvu u Katru, glavna tema je i dalje kanadski golman, Milan Borjan.

Dio navijača tijekom utakmice mu je neprimjereno reagirao, a razvili su i transparent s traktorom. Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je selo iz kojeg je podrijetlom, Kričke kod Drniša i tamo razgovarala s Borjanovom 83-godišnjom bakom.

“Čuj je, malo da sam ljuta. Trebao je makar malo pobijediti”, rekla je Štefica Borjan. Njezin unuk primio je u nedjelju četiri gola. “A neka je, pa što ću mu ja? Jesam mu ja kriva?”, dodaje baka Štefica.

Osim igre, više su prašine digle Borjanove izjave da je rođen u Kninu, dijelu Republike Srpske Krajine. Čula ih je i baka, ali dobro je upoznata s rodoslovnim stablom obitelji pa je kroz smijeh objasnila o čemu se radi, javlja Nova TV.

Baka ljutita na Milana Borjana/Foto/Screenshot Nova TV

“Nije on govorio ništa naročito. On je samo rekao da je rođen u Kninu. I da voli, kako se kaže, Krajinu. Je*ala ga Krajina!”, navodi baka Štefica uz široki osmijeh.

“Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli”, dodala je.
Na opasku reporterke Sanje Jurišić kako se čini da u toj obitelji nema mržnje, odgovara: “Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire”.
Cijelu noć stizale poruke

Stigle su sinoć poruke pune prezira na mobitel kanadskog golmana. Požalio se na njih više od 2500, nakon što mu je javno objavljen telefonski broj. Hrvatski navijači zamjerili su mu prijašnje izjave.
Na pitanje kako bi opisao sebe, rođen je u Hrvatskoj, trenutno živi u Srbiji, a igra za Kanadu, Milan Borjan je prije četiri godine odgovorio:

“Velika greška. Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, Dalmaciji, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem – rodom sam iz Srbije, da kažem Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin”.

Njegova supruga požalila se da su im cijelu noć stizale najstrašnije uvrede.
Neprimjereni uzvici tijekom utakmice

Još tijekom utakmice dio navijača Borjanu je dovikivao neprimjerene uzvike i nosio transparente kojima su aludirali na progon Srba nakon Oluje.

U jednom trenu, kažu, on im je uzvratio dižući tri prsta.

“To je klasični navijački folklor, bilo je provociranja malo od strane tribina gdje su naši navijači, bilo je s njegove strane provociranje. Završilo je sve ok, nije bio nikakvih zlih namjera”, objasnio je navijač iz Dugog Sela Ivica Budimir.

“Ja ne vidim da nas se igdje spominje negativno, svi nas u svijetu prepoznaju. Imamo najpoznatije igrače”, dodao je navijač iz Bjelovara Slavko Husnjak.

Foto: Hina