Bakir Izetbegović kod predsjednika Zorana Milanovića: Je li ih pomirio Stipe Mesić?

Bakir Izetbegović kod  predsjednika Zorana Milanovića: Je li ih pomirio Stipe Mesić?

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas u Uredu predsjednika s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije, izvijestio je Ured predsjednika.

Predsjednik Milanović i Izetbegović razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prije svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda te potrebi poboljšanja odnosa dvaju naroda u skladu s Daytonskim sporazumom, javlja Jutarnji list.

U društvu Milanovića i Izetbegovića bili su i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić.

Bosanskohercegovački političar, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na Twitteru je komentirao susret s hrvatskim predsjednikom.

– Vodili smo vrlo otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata. Zajednički je ocijenjeno da odnosi dviju država i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unaprjeđivati kroz dijalog na ravnopravnim temeljima i u obostranom interesu. Bilo je razgovora i o cjelokupnim odnosima u regiji, poručio ne.

Zanimljivo je da su Milanović i Izetbegović imali žestoke razmjene mišljenja o nekim pitanjima, dok je Mesić u jako dobrim odnosima s obojicom.

Foto: Ured predsjednika

Facebook Comments