BANDIĆEVA HOBOTNICA: Uhićena i kći prvog predsjednika Ustavnog suda i sestra bivšeg ministra pravosuđa i suca Vrhovnog suda

BANDIĆEVA HOBOTNICA: Uhićena i kći prvog predsjednika Ustavnog suda i sestra   bivšeg ministra pravosuđa i suca Vrhovnog suda

Tijekom tajne istrage koja je uključivala i tajno snimanje razgovora, sada pokojnoga poduzetnika, Nenada Bukovca, pale su i “kolateralne žrtve”, koje zapravo s Bukovčevim poslovima sa gradskim grobljima nisu imale nikakve veze.

Naime, slušajući Bukovčeve razgovore istražitelji su snimali razgovore iz koji su zaključili da poduzetnik podmićuje službenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskoga suda u Sesvetama, piše Jutarnji list.

Tako su danas u finalizaciji iste akcije uhićene i dugogodišnja voditeljica sesvetske gruntovnice Ana-Marija Končić, te referentica u toj gruntovnici Suzana P.

Ana-Marija Končić

Osumnjičene su da su u zamjenu za mito od nekoliko tisuća kuna, Bukovcu ubrzali upis na neke nekretnine.

Končić je inače poznata kao veliki pravni autoritet po pitanju zemljišnoknjižnoga prava te je autor mnogih radova iz te oblasti, a njezin otac je bio Jadranko Crnić, prvi predsjednik Ustavnog suda RH. I ne samo to. Njezin brat je Ivica Crnić koji je trenutno sudac Vrhovnog suda, a bio je i ministar pravosuđa.

Podjetimo, policija i Uskok izvijestili su u srijedu da su zbog koruptivnih kaznenih djela uhitili pet osoba na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području, renosi Tportal.

Među uhićenima su i bivši šef Gradskih gorblja Patrik Šegota, kao i njegova sestra Tamara. Šegotu sumnjiče da je jednome poduzetniku pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko 4 milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat platio oko 670.000 kuna i sagradio kuću na Krku.

Foto:Hina