Bandićeva nasljednica dobila posao preko veze: I to ne bilo kakav

Bandićeva nasljednica dobila posao preko veze: I to ne bilo kakav

Pavičić Vukičević održat će prvo predavanje iduću srijedu, 2. lipnja na temu “Sustav vrijednosti učitelja i vrijednosno neutralna škola”. Bivša zamjenica gradonačelnika Bandića doktorirala je pedagogiju 2018. godine na Filozofskom fakultetu s temom “Kurikulumsko oblikovanje europskih vrijednosti u obveznom obrazovanju”.

O nastupnom predavanju Pavičić Vukičević obavijestio je fakultet na svojim službenim stranicama, javlja Dnevnik.

“Dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, pristupnica u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija, za predmete Pedagogija i Didaktika na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će nastupno predavanje s temom Sustav vrijednosti učitelja i vrijednosno neutralna škola u srijedu 2. lipnja 2021. g. s početkom u 16:00 sati”, objavio je Kineziološki fakultet, a dodaje se i kako će se predavanje moći pratiti na platformi Zoom Meetings na ovoj poveznici.

Nakon što postane docentica, doktorica Pavičić Vukičević moći će biti i samostalna nositeljica kolegija.

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak zgrožena je ovom novosti.

“Oni koji su naviknuli dobivati preko reda, nikada ne staju. Zar stvarno nema srama i ništa nije izvan dosega političko-klijentelističkih grabežljivaca? Kakvo to znanje i iskustvo u pedagoškom radu ima v.d. gradonačelnica Zagreba da je treba ekspresno izabrati za docenticu?

Strašnije od krađe je trgovanje akademskim pozicijama jer se tako urušava sveučilište, koje bi trebalo biti jedan od stupova društva. Ovako se postavljaju putokazi koji vode u provaliju relativizacije svih moralnih, znanstvenih i ljudskih vrijednosti.

P.S. “…kao predstavnica Grada Zagreba, članica je Sveučilišnog savjeta Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je tijelu koje nadzire zakonitost rada Sveučilišta, a na čijem je čelu Luka Burilović, a koje Izvješće o radu Sveučilišta, koje su dužni predavati Saboru, nisu predali gotovo pet godina”, napisala je Divjak na Facebooku.

Foto: Hina