Banožićev i Čuljkov čovjek gubi u Županji: Bolji je bio dojučerašnji HDZ-ovac koji je otišao u nezavisne

Banožićev i Čuljkov čovjek gubi u Županji: Bolji je bio dojučerašnji HDZ-ovac koji je otišao u nezavisne

Gradonačelnika Županje birači će izabrati za dva tjedna, u drugome krugu, između nezavisnog Damira Juzbašića, kojemu je povjerenje jučer ukazalo 44,52 posto birača, i HDZ-ovca Davora Miličevića, koji je u protekla četiri mandata bio na čelu grada, a kojeg je podržalo 32,74 posto građana koji su jučer izišli na izbore, javlja Glas Slavonije.

– Idemo u drugi krug. Ljudi su vjerojatno željni promjena. Kampanju očito nismo dobro odradili i svaki glasač više koji je ovaj put izašao na izbore i dao svoj glas, on se prelio na njihovu stranu. Analizirat ćemo izbore i vidjeti – kazao je Miličević.

Zamoljen za komentar, Damir Juzbašić ustvrdio je da ništa još nije završeno i da očekuje da građani za dva tjedna ponovno iziđu na izbore i pokažu zrelost kakvu su pokazali i u prvome krugu, i da završi ova izborna utakmica. A on je, poručio je, spreman preuzeti odgovornost i voditi Županju u sljedeće četiri godine.
Juzbašić je, podsjećamo, ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH i dojučerašnji Miličevićev stranački kolega. Zbog unutarstranačkih previranja krajem veljače podnio je ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a Županje, a početkom ožujka napustio je HDZ. Na izbore je odlučio izići kao nezavisni gradonačelnički kandidat, sa svojom listom, poručivši kako su se prevarili svi oni koji su mislili da će mu “nekakva fotelja u Zagrebu biti ispred interesa Županje i Županjaca”. Najveći broj glasova, 37,30 posto, za članove Gradskog vijeća dobila je upravo njegova lista, a potom slijede lista HDZ-a s 31,82 posto, lista SDP-a s 13,75 posto, Nezavisna lista Darka Lorgera sa 6,01 posto, a lista DP-a osvojila je 5,25 posto. Izborni prag nisu prešle liste DHSS-a i HSU-a.

Na slici: Nezavisni Damir Juzbašić

Foto: N1