Bartulica o neodgovornom ponašanju Krunoslava Capaka: Zašto svojim komentarima uznemiruje građane

Bartulica o neodgovornom  ponašanju Krunoslava Capaka: Zašto svojim komentarima uznemiruje građane

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica danas je u Saboru govorio o aktualnim temama cijepljenja djece, zabrinutim roditeljima i aferama koje potresaju Europsku komisiju. 

Na početku svog govora spomenuo je stanje u Kanadi i kako je kanadski premijer Trudeau na nepoznatoj lokaciji. Navodi da se jasno primjećuje kako je običnim ljudima dosta i da ustaju protiv nametnutih mjera.

Bartulica ističe kako je u posljednjih par tjedana primio nikad više poziva od zabrinutih roditelja u vezi njihove djece i nesuglasica o novom programu cijepljenja o kojima stručnjaci pričaju.

Ističe kako se preporučuje testiranje djece jednom ili više puta tjedno dok Krunoslav Capak umjesto da smiruje građane, svojim komentarima ih samo dodatno uznemiruje.

Bartulica je citirao Capaka koji je izjavio kako ne postoji istraživanje o zdravstvenim posljedicama čestog testiranja na emocionalnom, psihičkom, i mentalnom planu razvoja djece.

Zaključuje kako su upravo djeca najveće žrtve ove pandemije. Njihovo djetinjstvo i odrastanje biti će obilježeno nošenjem maski i raznim mjerama gdje su otuđeni od svojih vršnjaka i ne znamo koje su dugoročne posljedice ali je sigurno da neće biti dobre.

Bartulica se danas zapitao zašto Hrvatska ne mijenja svoj pristup pandemiji.

Napomenuo je kako se preispituje odnos i dopisivanje šefice Europske komisije Ursule von der Leyen i glavnog čovjeka Pfizera što je velika afera koja će mnogo toga otkriti.

Sa saborske govornice je upitao: “Zašto se naručivalo 4,6 milijardi doza cjepiva do 2023. godine? To je dovoljno da se svakom stanovniku, uključujući djecu, omogući 10 doza cjepiva; koga oni misle cijepiti? I s koliko doza?”

U nastavku govora ističe kako Hrvatsku članstvo u Europskoj uniji neće spasiti od pojave sukoba interesa i korupcije jer što su dužnosnici i birokrati udaljeniji od ljudi i naroda to je napast zloupotrebe vlasti sve veća.

Svoj govor Bartulica je zaključio kako je stav Domovinskog pokreta zalaganje za slobodu izbora i pravo na objektivnu informaciju i apelom da se uđe u konstruktivni dijalog sa zabrinutim roditeljima.

Foto: Hina