Bartulica pita Beroša: Jesu li znanstvenici koji iznose mišljenja o mjerama i cijepljenju na platnom popisu farmaceutske industrije?

Bartulica pita Beroša: Jesu li znanstvenici  koji iznose mišljenja o mjerama i cijepljenju na platnom popisu farmaceutske industrije?

Danas je u Hrvatskom saboru zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, postavio zanimljivo pitanje ministru zdravstva Viliju Berošu o transparentnosti u farmaceutskoj industriji.  

Bartulica ističe da već skoro dvije godine svjedočimo pojavi raznih stručnjaka, znanstvenika i pojedinaca koji su postali medijske zvijezde. 

Postavio je pitanje ministru Berošu što misli o onima, koji svakodnevno iznose mišljenja o mjerama, cijepljenju i ostalom, i trebaju li javno objaviti podatke, jesu li primili grantove, razne subvencije i direktno novac od farmaceutske industrije u posljednjih pet godina? 

Podsjetimo, nakon što je prihvatio prijedlog zastupnika Bartulice da se smanji cijena brzih testova, ministar Beroš danas se složio s tezom da bi svi znanstvenici i stručnjaci koji javno istupaju i komentiraju mjere u borbi protiv pandemije, morali objaviti sve financijske poveznice u zadnjih 5 godina koje imaju s farmaceutskom industrijom.

Radi transparentnosti, Hrvatska javnost ima pravo znati u kojem su odnosu ljudi koje gledamo svakodnevno u medijima s farmaceutskom industrijom i postoji li mogući sukob interesa.

Video možete ogledati na https://www.facebook.com/stephennikolabartulica/videos/4248684201903788