Bartulica razotkrio “koronaprofitera” Capaka: Zašto naplaćuje antigenski test bezobraznih 108 kuna

Bartulica razotkrio “koronaprofitera”  Capaka: Zašto naplaćuje antigenski test  bezobraznih 108 kuna

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica problematizira bezobrazno visoku cijenu brzih antigenskih testova. Bartuličin post prenosimo u cijelosti.

“Zašto brzi antigenski test u domovima zdravlja košta 100kn za naše građane a znamo da je veleprodajna cijena antigenskih testova najviše 15kn? Je li i država korona-profiter? Zašto se ovaj trošak ne pokriva iz doprinosa koje građani plaćaju HZZO-u?Apeliram da se cijena brzog testa primjereno postavi”, ističe Bartulica.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kojemu je na čelu Krunoslav Capak, naplaćuje brzi antigenski test čak 108 kuna, što je najmanje šestu puta više od nabavne cijene. O tome je u jednoj emisiji govorila Capakova zamjenica Ivana Pavić Šimetin kada je otkrila da je cijena testiranja bezobraznih 108 kuna.

– Ona se formira ovisno o tržišnoj cijeni testova koje smo nabavili, kad god je moguće snižavamo cijenu, rekla je.

Ravnatelj zagrebačkog Doma zdravlja Zapad Miroslav Hanževački je rekao da cijena testiranja u njegovoj ustanovi iznosi 70 kuna. Iako je ova cijena znatno niža od Capakove, ona je još uvijek previsoka. Očito neki u pandemiji jako dobro zarađuju.