BBC najbolje opisao pobjednički karakter Vatrenih: Njihova majica predstavlja sve, tako i igraju i njihovoj gladi nema kraja

BBC najbolje opisao pobjednički karakter Vatrenih: Njihova majica predstavlja sve, tako i igraju i njihovoj gladi nema kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je protiv Maroka rezultatom 2-1 i tako osvojila bronačnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Druga je to bronca za Vatrene, nakon od 1998. i ukupno treća medalja na svjetskim prvenstvima. Najbolji rezultat Vatreni su ostvarili u Rusiji 2018. godine kada su osvojili srebro. Evo kako su strani mediji prokomentirali hrvatski uspjeh.

“Modrić kaže zbogom u stilu”, piše AS, aludirajući na to da je ovo vjerojatno posljendji nastup kapetana Luke Modrića na Svjetskim prvenstvima te da se oprostio u stilu, s medaljom, javlja N1.

Talijanska La Gazzeta pohvalila je i Maroko koji je ostvario nevjerojatan uspjeh na ovom SP-u. “Hrvatska na postolju, pljesak za Maroko”, pišu Talijani.

Goal.com pak ima nešto drugačiji naslov koji sugerira da su Vatreni razočarani ispadnjem od Argentine. “Utjeha za Hrvatsku i Modrića”, piše Goal.

SkySports je posebno pohvalio stijelca drugog gola Mislava Oršića koji je postavio konačni rezultat.

“Prekrasni pogodak Mislava Oršića osigurao je treće mjesto Hrvatskoj”, navode.

“Hrvatskoj gladi nema kraja”, piše BBC u kratkom komentaru nakon utakmice. “Kvalitetu igrača Hrvatska razvija iz godine u godinu. Njihova majica predstavlja sve, tako i igraju i njihovoj gladi nema kraja.”