Beljak jeftino prodaje jezero pored autoceste: Već se zna tko će to kupiti i otvoriti atraktivni kamp

Beljak jeftino prodaje jezero pored autoceste:  Već se zna tko će to kupiti i otvoriti atraktivni kamp

E, nećete od mene napraviti HDZ-ovca, pomalo ljutito  poručio je novinarima gradonačelnik Samobora i prvi čovjek HSS-a Krešo Beljak.

24sata su pokušala  raspetljati zašto Grad Samobor prodaje jezero i šumu oko njega, zašto je kupac već poznat i zašto Grad prodaje nekretninu prije njene planirane prenamjene koja će joj povećati vrijednost. Beljak je uvjeren da novinari vide aferu gdje je nema i tako ga pokušavaju  izjednačiti s HDZ-ovim Lovrom Kuščevićem i njegovim prenamjenama zemljišta kojima je “pozlatio” pašnjake u vlasništvu supruge.

O čemu se radi? S potpisom gradonačelnika Beljaka, Grad Samobor je objavio natječaj kojim prodaje 40.610 četvornih metara jezera Bobovica i okolne zemlje, te još 1750 kvadrata na kojoj je trenutačno kuća u kojoj je ribolovno društvo Samobor. Početna cijena je tri i pol milijuna kuna, što znači da je prosječna cijena kvadrata 82 kune ili 11 eura. Cijeli kompleks je u blizini izlaza s autoceste i zato je lokacija vrijedna.

Dio koji prodaje Samobor je unutar šire zone koja ima namjenu ribolova na vodenim površinama, a sporta i rekreacije uz njih. HDZ-ovci koji su u vijeću gradska oporba kažu da nisu znali za ovu prodaju jer ona nije prošla Gradsko vijeće koje odlučuje o kupoprodaji nekretnina.

Vladimir Skenderović, predsjednik kluba HDZ-ovih vijećnika nam je odmah rekao da je se zemljište planira prodati tvrtki Nord Produkt koja u blizini ima pogone.

Oni inače uz sanitarije prodaju i popularne mobilne kućice, te uz jezera planiraju napraviti kamp s takvim kućicama.

– Stavili su jezero i zemlju na prodaju usred ljeta i odriču se jednih od strateških zona za Samobor. Provjerio sam i sve je već unaprijed dogovoreno s Nord Produktom. Neću dignuti ruku za takvu štetnu odluku – kaže nam Skenderović.

Foto: Admir Buljubašić/Hina