Beljak ponovno provocira: Fred Matić mi je rekao da poznaje nekoliko generala koji nisu milijunaši

Beljak ponovno provocira: Fred Matić mi je rekao da poznaje nekoliko generala koji nisu milijunaši

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez” da je ministar zdravstva Milan Kujundžić problem HDZ-a i premijera. Dodao je da mu je nepoznat termin ‘stavljanje mandata na raspolaganje’ jer je ministar dio tima kojeg je izabrao premijer te da sve njegove afere imaju odjeka na premijera i Vladu.

Osvrćući se na Kujundžićeve tvrdnje da je u tijeku orkestrirana kampanja protiv njega Beljak je rekao da bi mu i povjerovao kada bi naveo koje ga to interesne skupine pritišću ili eventualno ucjenjuju i žele maknuti.

Kazao je i da su u HSS-u na dnevnom redu pripreme za parlamentarne izbore. U tom smislu najavio je i koaliciju HSS-a i SDP-a rekavši kako ‘drugostrujaši’ koji su u njegovoj stranci u manjini, žele suradnju HSS-a i HDZ-a.

– Stanje u HSS-u je stabilno i imamo puno manje problema nego u nekim drugim strankama, ustvrdio je.

Opovrgnuo je da je uveo ‘verbalni delikt’ za članove stranke koji ga kritiziraju. Dodao je da su rasprave dobre, ali ‘kada se se izlazi u medije s određenim stvarima onda to nanosi štetu stranci’. Uvjeren je da njegovi javni istupi nisu oslabili HSS-ovu pregovaračku poziciju te tvrdi kako je sa SDP-om dogovoreno da će imati najmanje 15-ak kandidata na listama, a da je glasanje preferencijalno.
Potvrdio je da će biti kandidat na zajedničkoj listi SDP-a, ali i da su otvorene sve opcije. Smatra da bi HSS imao šanse i ako samostalno iziđe na izbore.

Upitan je li njegova imovinska kartica potpuna, Beljak je uzvratio: “Da postoje bilo kakvi upitnici s obzirom da nemam nikoga iza sebe sigurno bih bio prvi na udaru”. Potvrdio je da je upisao kuću u katastar te da ga je to koštalo desetak tisuća kuna.

Upitan koliko je njegov tweet o udbaškim ubojstvima bio ‘pucanj u vlastitu nogu’ Beljak je rekao kako je o tome tweetu rekao sve. Ustvrdio je i kako je došlo do širenja ‘fake newsa’, a ono što se pokušava plasirati u javnost nema nikakve veze s onim što je napisao te da mu je zbog toga žao.

– Ispričao sam se i na tome bih stao. Uopće nisam govorio o hrvatskoj emigraciji, nego o fašistima, pojasnio je Beljak i dodao da je sve rekao na tu temu.

U vezi s reakcijama branitelja i HVIDR-e na istup na stranačkom skupu u Kalniku, Beljak je rekao kako mu je žao ako se netko osjeća prozvanim, no da je on na skupu čuo “zaglušujući pljesak”. Napomenuo je kako ga je bivši ministar branitelja Fred Matić ispravio rekavši mu kako poznaje nekoliko generala koji nisu milijunaši. HVIDR-a je, naime, Beljaku oštro zamjerila što je prosvjednike iz šatora u Savskoj nazvao šačicom pijanaca, a generale multimilijunerima. Vezano uz Beljakov ratni put i prozivke iz HOS-a da je na bojišnici proveo ukupno 13 sati, Beljak  je rekao da je to ispod njegove razine i da to ne želi komentirati.

Foto: Screenshot/HRT