Bezdušno smijenila kolegicu: Jelena Pavičić Vukičević i danas tvrdi da ništa nije znala

Bezdušno smijenila kolegicu: Jelena Pavičić Vukičević i danas tvrdi da ništa nije znala

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević komentirala je danas opoziv mjere o nošenju maski na otvorenom u Gradu Zagrebu i smjenu Olivere Majić s čela zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Upitana je li Oliveru Majić iskoristila za svoju kampanju, odgovara:

“Ne, ja to nisam učinila i nikad se tako ne bih ponašala sa svojim kolegama. Kao što sam rekla, jučer poslijepodne zatekla me ta informacija o obveznoj obvezi nošenja maske na otvorenom bez iznimke. Kao što ste vidjeli, kad sam ovdjew pristupila, nosila sam masku. Ja bih i ovom prilikom doista pozvala sugrađane da svi štitimo svoje zdravlje, zdravlje svojih sugrađana i da nosimo masku kad je god to moguće. To moramo učiniti tako da te naše odluke budu smislenem da budu provedive i da ih ljudi upravo razumiju na taj način, a to je da se radi o zaštiti zdravlja”, javlja N1.

Kaže da je mail u kojem je predložena mjera obveznog nošenja maski na otvorenom vidjela tek kasnije popodne.

“Moj raspored je javno dostupna stvar. Ja sam o toj aktivnosti bila informirana negdje oko 4 sata poslijepodne i tada sam reagirala. Mail je stigao na Stožer civilne zaštite nešto prije 10 sati, ali ja sam bila u rasporedu i nisam vidjela taj mail”, rekla je Pavičić Vukičević koja očito idalje tvrdi da nije  znala za odluku zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

O Oliveri Majić, kaže, misli sve najbolje i kaže kako se tu nije radilo o smjeni.

“Ja sam samo kao odgovorna osoba stala na čelo kolone, stala na čelo zagrebačkog Stožera civilne zaštite. Beskrajno mi je žao da se dogodilo što se dogodilo, odgovorna sam osoba i kao odgovorna osoba sam poduzela neke korake”, ističe Pavičić Vukičević.