Bio na duhovnoj obnovi: Poznati isusovac je branio posrnulog Denisa Buntića, a sada se ispričava

Bio na duhovnoj obnovi: Poznati isusovac je branio posrnulog Denisa Buntića, a sada se ispričava

Poznati isusovac pater Ike Mandurić nedavno je sablaznio javnost svojim postom o slučaju obiteljskog nasilja bivšeg rukometaša Denisa Buntića koji je pretukao svoju suprugu Klaru, a sada se Mandurić nakon devet dana šutnje ponovno oglasio i ispričao.

Podsjetimo,  u svom prijašnjem postu napisao je: “Da razmišlja i o muževima koji podnose nasilje namjerno iritantnih žena… te ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim! Dečki, svaka vam čast! – šokantno zaključuje”. Status je poslije obrisao, ali je na njega reagirao za RTL Danas predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Mate Uzinić, javlja Danas.hr.

“Ne može se pronaći opravdanje i mislim da je to pitanje određeno mudrovanja koje je očito loše ispalo. Takvu stvar stavljati u druge kontekste i druge, pomalo ideološke poruke, koje netko želi prenijeti u javnost, smatram da je to neprimjereno u najmanju ruku. Sa svojim postom, u kojem je stavio dvije različite stvari, zajednički kontekst i u toj situaciji zapravo pokazao nedovoljno suosjećanje za žrtve nasilja. Napravio je pogrešku”, rekao je Uzinić.

Mandurić je sada kratkom objavom na svom Facebook profilu ispričao: “Pozdrav vam, dragi svijete! Proteklih 9 dana bio sam na svojim duhovnim vježbama. Što se tiče one moje posljednje objave, imam potrebu samo ovo reći: Najmanje što bih volio jest – nekoga sablazniti, ili uvrijediti, pa, kome god da sam to priuštio, žao mi je. Sutra se vidimo na krunici u 21.00! Sve vas volim!”

Foto: Facebook