BITKA ZA BOGATSTVO: Drago Celizić progovorio o luksuznoj kući i pola milijuna eura koje je izgubio na sudu

BITKA ZA BOGATSTVO: Drago Celizić progovorio o luksuznoj kući i pola milijuna eura koje je izgubio na sudu

Voditelj Drago Celizić (67) prije nekoliko je dana izgubio spor na osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju. Taj ugovor potpisao je 2007. godine sa sada već preminulom Milkom Vukelić iz Pule. Ipak, sud je 13. ožujka donio nepravomoćnu presudu koja govori da je ugovor ništetan, prenosi Istra24. Iako je rekao da o tome ništa ne zna, sada nam je rekao drugačije. Nazvao nas je telefonski i objasnio svoju stranu priče.

– Pa nisam budala, naravno da je gospođa bila pri zdravoj svijesti kad je potpisala ugovor.  Susjedi su isto bilo zainteresirani za tu kuću – otkrio nam je pa dodao:

– Gospođi Milki sam bio poput sina, naše obitelji su bile prijatelji preko 20 godina. Obitelj je s nećakinjom bila posvađana i nisu razgovarali. Prvostupanjska odluka je bila moja, pa su se žalili, a sad ću se ja žaliti na ovu, javljaju 24 sata.

Podsjetimo, Drago Celizić je prije nekoliko dana izgubio spor na osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju kojeg je 2007. godine potpisao sa sada već pokojnom Milkom Vukelić iz Pule. Sud je 13. ožujka ove godine donio nepravomoćnu presudu kojom se utvrđuje da je taj ugovor ništetan.

Nepuna tri mjeseca od potpisivanja spornog ugovora, točnije 26. prosinca 2007. godine, Milka Vukelić je preminula, a Drago Celizić se potom upisuje kao vlasnik vrijedne nekretnine u Puli koju nasljeđuje na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju.

Radi se o kući od 178 kvadrata i dvorištu od 453 kvadratnih metara u pulskom naselju Dolinka. Osim nekretnina, Milka Vukelić na svojim je računima nakon smrti ostavila i 500 tisuća eura.

Tužbu protiv Drage Celizića pokrenula je nećakinja pokojne Vukelić, Marija Askar koja živi u Egiptu tvrdeći da u trenutku potpisivanja ugovora, Vukelić “nije bila prisebna i sposobna za rasuđivanje zbog izrazito lošeg zdravstvenog stanja”.

U prilog tome, navodi se u tužbi, pokojna Milka niti nije mogla razumjeti značaj i pravne posljedice ugovora kojeg je s Celizićem potpisala davne 2007. godine.

Među ostalim, u tužbi nećakinje se tvrdi da Milka uopće nije niti potpisala sporni ugovor što je pak otvorilo sumnju da je njezin potpis falsificiran.

Vođena ruka

Nakon provedenih vještačenja, sud je utvrdio kako dva grafološka vještačenja govore o takozvanoj “vođenoj ruci” i najnižem stupnju vjerojatnosti da se radi o potpisu pokojne Vukelić. To nadalje ukazuje na to da je Milka Vukelić u trenutku potpisivanja ugovora s Dragom Celizićem “nije u potpunosti samostalno i vlastoručno potpisala sporni ugovor“.

Foto: Hina