BITKA ZA BOLNICU: Zadravec komentirala ostavku profesora: Kolege Vagić i Milas dio su skupine koja vodi kampanju protiv mene

BITKA ZA BOLNICU: Zadravec komentirala ostavku profesora: Kolege Vagić i Milas dio su skupine koja vodi kampanju protiv mene

Ostavka v.d ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Maria Zovaka za N1 televiziju komentirala je predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec.

“Ostavka me nije iznenadila budući da sam kroz nejgovo ponašanje u zadnje vrijeme naslutila da će se to dogoditi. Želim mu, bez obzira što nismo ostvarili dobru suranju, sve najbolje. Komunicirala sam s njim da se za onkološke bolesnike dogovori suradnja s drugim kućama i to smo pokrenuli. Onkološki pacijenti neće biti zakinuti, ja operativno to odrađujem. Jučer sam od Zovaka tražila da Povjerenstvo za unutarnji nazdor i kontrolu prema kojem se ja moram obraćati s brojnim očitovanjima, a u kojem sastavu su dr. Vagić i dr. Milas… oni su dio skupine koja cijelo vrijeme okrestrira napade”, rekla je Zadravec.

“Građani me zaustavljaju na cesti, prepoznali su moju borbu protiv korupcije”

Komentirala je i prijavu za mobing protiv nje.

“To je orkestriran napad u pozadini kojega su ovi ‘veći igrači’, a to su sestre i radiološki tehnolozi od kojih sam ja 13 razaznala koji su, a polovicu njih nisam prošli tjedan ni vidjela. Kažu da ih ‘kontroliraju’ moji ljudi. Ja sam zatražila za te radiološke tehnologe koji rade te pretrage dodatne edukacije, a mislim da ih je najviše ‘zapeklo’ što sam zatražila transparentno vođenje liste čekanja za naručivanje onkoloških pacijenata na MR. Mislim da se tu gube njihovi mali interesi i privilegije koje su imali”, rekla je Zadravec.

Kaže da nije točno da je kolektiv ne želi. “To je manja skupina ljudi koja ima interese u velikim poliklinikama. Ja mislim da mogu poboljšati rad Klinike. Imam u zadnje vrijeme podršku građanu, zaustavljaju me na cesti, u parku, daju mi podršku putem mailova, neki prolaze pokraj mene i pokazuju mi palac gore. Građani su prepoznali moju borbu protiv korupcije”, rekla je.

Često govori o kriminalnim radnjama u bolnici u kojoj radi.

“Prijavila sam više puta za falsificiranje službenih dokumenata i stjecanje nepripadajuće materijalne koriste. Iz 2016., sada, 2020. o doktoru Kaloseku i doktorici Čulo Županijskom državnom odvjetništvu. Iniformacije u kojoj fazi su te istrage ja nemam. Za sve navode koje govorim posjedujem i dokaze koje imam na 400 stranica. Ne govorim neutemeljeno, govorim na činjenicama. Budući da nisam tolerantna prema korupciji i pljačci, to i prijavljujem”, rekla je.

Kaže da je s ministrom zdravstva Vilijem Beroša unatrag 15 godina bila dobra suradnica, ali da su njihovi odnosi zahladili kad je on postao ministar. Prigovorila mu je što je snimao njihove privatne razgovore.

Do raspisivanja natječaja za novog ravnatelja imenovat će se novi v.d. ravnatelja. Zadravec smatra da bi to mogla biti i ona “Poznajem poslovne procese u bolnici i mislim da u ovom slučaju to meni ne bi bio problem. Koga će odlučiti staviti… samo se nadam ne nekoga iz ove kriminalne interesne skupine koja mene napada svim sredstvima”, rekla je Zadravec dodavši da se ne osjeća odgovornom zbog ostavke ravnatelja Zovaka: “Nimalo, ja sam mu uvijek bila pri ruci, on to nije želio, vidio je neke ljude kao bolje kandidate. Mislim da KBC Sestre milosrdnice… da ja činim dobro jer dolazi konačno do higijene društva, netko mora istupiti imenom i prezimenom, a to sam očito ja”.

U slučaju da da Beroš ode s mjesta ministra, bi li ona prihvatila tu poziciju, da je pozove premijer Plenković?

“Sveučilišna sam profesorica, 25 godina karijere, učlanila sam se u HDZ zaista vrlo kasno, mislim 2014. i sve što sad radim i komuniciram javno, mislim da radim nadstranački. Sve moje radnje su za poboljšanje zdravstvenog sustava. Prihvatila bih ponudu za v.d. ravnatelja KBC-a. Što se tiče mjesta ministra, mislim da Beroš još nije dao ostavku niti sam čula da se to priprema”, rekla je.