BIVŠA PREDSJEDNICA HDZ-a: Penavin odlazak je veliki udarac za Plenkovića. Čula sam da su obični članovi počeli izlaziti iz stranke

BIVŠA PREDSJEDNICA HDZ-a: Penavin odlazak je veliki udarac za Plenkovića. Čula sam da su obični članovi počeli izlaziti iz stranke

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor bila je gošća jutrošnjeg Novog dana N1 Televizije.

“To je dosad najveći udarac iznutra u HDZ-u, upućen na predsjednika”, kazala je Jadranka Kosor komentirajući jučerašnji izlazak Ivana Penave iz HDZ-a. Važnost cijelog događaja potencira činjenica koju mnogi nisu istaknuli, a to je da su zajedno s Penavom iz ogranka izašli mnogi važni HDZ-ovci, predsjednik gradskog odbora, vijećici. Veliki je to udarac za HDZ, dodaje Kosor.

“Definitvno je to gubitak u praskozorje izbora. Pogotovo jer sam čula i da su obični članovi počeli izlaziti. Nemam za to posebnu potvrdu, ali sam čula da je to tako. Plenković kaže da se bez svakoga može. Zašto se onda toliko pozornosti daje onome koji je otišao”, ističe Kosor.

Ovaj gubitak HDZ teško može nadoknaditi na izborima, smatra. Komentirala je i Penavine sugestije kako ne isključuje potencijalnu postizbornu koaliciju s HDZ-om.

“Može se pročitati između redaka da bi on i Škoro mogli u nekoj skoroj budućnosti koalirati s HDZ-om. Moguće je da se tu iza svega zapravo krije nešto politički važno, a to je činjenica da pretpostavljam da bi onda oni Plenkoviću uvjetovali da ne ide u koaliciju s SDSS-om”, kaže.

Što se tiče ministra financija Zdravka Marića koji bi mogao biti politički protivnik Penavi u toj izbornoj jedinici, Kosor kaže kako tu postoji potencijalni problem: činjenica da ministar Marić – iako jedan od popularnijih ministara – nije formalno član HDZ-a. “Oni koji su stranku napustili i bune se, isticali bi to kao jednu vrstu nedostatka, smatra Kosor.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments