Bivša predsjednica odlučno odbija tvrdnje da joj je Mamić ilegalno financirao kampanju: Oglasio se i Plenković

Bivša predsjednica odlučno odbija tvrdnje da joj je Mamić ilegalno financirao kampanju: Oglasio se i Plenković

Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži. Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem HDZ – Hrvatska demokratska zajednica, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima. Molim da se za sve informacije o financijskim troškovima predsjedničke kampanje obratite Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist?”, napisala je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku, pišu 24sata.

Premijer Andrej Plenković je također komentirao te napise:

– Ja sam pročitao Nacional vozeći se iz Zagreba do ovdje. Da se za financiranje kampanje obratite HDZ-u? Obratite se. Govorimo o HDZ-u 2014. godine –  kazao je i dodao: “Naše financije su transparentne. Naše financije su uvijek u skladu s zakonom. Nemamo dugova i pozajmica, ja odgovaram za svoje vrijeme, a za ovo ostalo ćemo poslati kada pošaljete upit”.

Nacional u novom broju donosi informacije za koje tvrde da dolaze od njihovih izvora.

– Mamić ju je počeo nagovarati da se kandidira za predsjednicu na večeri u Bruxellesu, isplate novca išle su preko Mađarske, osim što joj je nadoknadio plaću dao joj je 500.000 eura za kampanju. Potom ga je njen savjetnik Mate Radeljić povezao s osječkim sucima koji su vodili njegov proces pa ih je korumpirao – rekao je izvor za Nacional.

U vrijeme kada je Kolinda Grabar Kitarović osvojila svoj predsjednički mandat, stranku je vodio Tomislav Karamarko. U izbornoj noći bili smo u Hypo centru gdje je HDZ čekao rezultate. Među 1000 okupljenih stranačkih kolega, samo uski krug odabranika i najbližih suradnika izborne rezultate čekalo je na prvome katu u VIP sobi. Ondje je bio i Zdravko Mamić. Naime, Kolinda Grabar Kitarović oko jedan sat u noći upravo u toj prostoriji davala nam je intervju. Ondje je bio i njezi suprug, Dubravka Šuica, Kolindin tadašnji glasnogovornik i još nekoliko ljudi. Prisustvo Zdravka Mamića pomalo nas je iznenadilo. Sjedio je u sredini te male prostorije i ozbiljno promatrao kako se nova čelnica države dostojanstveno nosi s novinarskim upitima. Naravno, nitko ne tvrdi da zbog toga što je bio uz Kolindu u izbornoj noći, da su ovo što danas spominje i provjerene činjenice.

Foto: Hina