BIVŠI MOĆNIK PROTIV SADAŠNJEG MOĆNIKA: Gazda Todorić žestoko napao “kralja plina” Pavla Vujnovca

BIVŠI MOĆNIK PROTIV SADAŠNJEG MOĆNIKA: Gazda Todorić žestoko napao “kralja plina” Pavla Vujnovca

Ivica Todorić žestoko je napao Pavla Vujnovca koji želi postati većinski vlasnik njegovog bivšeg carstva.

“Plenkovć i njegovi ortaci su lažinim obećanjima došli na vlast. Lažu zbog vlastite koristi ili u političke svrhe.PRIMJER: Plenkovićev ortak Vujnovac na konferenciji “Dan velikih planova”, ispred predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Milanovića te poslovnom zajednicom ISPRIČAO TOTALNE IDIJOTARIJE!

Ali idiotarije iza kojih stoje kriminalne namjere. Čovjeku bude slabo i postane očajan kada sluša Vujnovca koji nas pravi budalama pričajući bajke da će on Agrokor/Fortanova izvesti na IPO. Iznio bih samo nekoliko činjenica, a u slijedećim objavama i dokaze:Agrokor/Fortanova poslovno, financijski razorena, praktički u /ili pred bankrotom.

Svijet pred recesijom ili i u recesiji.Protiv Agrokora/Fortanove se vodi čitav niz sudskih postupaka, a tek će se voditi i protiv samoga Vujnovca. Zar kompanije s takvim statusom mogu na IPO? SULUDO!Kako Vujnovac može pljačkati, a onda i pokušavati oteti PRIVATNU IMOVINU Agrokor koja je nezakonito eksproprijana od Hrvatskih građana (a o čemu se vodi i spor)?

Može jer je Vujnovac osoba bez morala i duboko u kriminalu, o čemu mnogi svjedoče i pišu, pa i ja svo vrijeme na društvenim mrežama. Upravljački dio VLASTI u Republici Hrvatskoj je preuzela, pod kontrolu, izdajnička BANDA. Korupcija na korupciju, kriminal na kriminal.🇭🇷Ovo nije samo nova pljačka stvarnih vlasnika Agrokora koji je kriminalnim postupcima države otet većinskom vlasniku i još 5600 malih dioničara, ovo je neviđena javna pljačka cijele Hrvatske”, napisao je Todorić.

Podsjetimo, na pitanje kada će postati većinski vlasnik Fortenove, Vujnovac je rekao da mu nikad nije bila ideja da dugoročno upravlja Fortenovom nego je ‘prepoznao priliku kada je kompanija bila u velikom stresu i imala vlasnike koji nisu htjeli biti vlasnicima jer su u tu poziciju dišli pretvaranjem dugova u udjele’. ‘Prepoznao sam priliku da mogu donijeti stabilizaciju sa svojim udjelima’, rekao je Vujnovac.

Istaknuo je kako se od njegovog ulaska u Fortenovu riješilo puno stvari, a trenutačno je bitna tema izlazak Sberbanka iz vlasništva zbog sankcija, što izazivu određenu nestabilnost u kompaniji. ‘U drugoj fazi ćemo refinancirati dug, a u trećoj fazi će Fortenova završiti na IPO-u koji očekujem za godinu i pol. Tada ću ja izaći iz velikog dijela vlasništva sa zaradom, a kompanija će dobit kapital za daljnji razvoj. Kompanija poput Fortenove treba imati diverzificirano vlasništvo i institucionalne ulagače’, rekao je Vujnovac, prenosi Tportal.

Samodostatnost u proizvodnji voća i povrća

Jedan od segmenata poslovanja ENNA grupe su i logistika i transport. Prvo su postali vlasnici Luke Ploče, koja sve više radi u regiji, a sada u Luci Rijeka planiraju napraviti jedan od četiri huba s kojim će globalni div Maersk snabdijevati Europu. ‘Za Hrvatsku će to biti veliki benefit jer će biti na mapi logističkih kompanija, a u zemlju će ulaziti ogromna količina robe od čega će dio prihoda ostati tu’, rekao je Vujnovac.  ENNA Logic je suvlasnik novog kontejnerskog terminala Rijeka Gateway (49 posto), a većinski vlasnik je kompanija  APM Terminali s kojom su ušli u partnerstvo nakon tri godine suradnje između Maerska i ENNA Transporta, piše Lider.

Foto: Hina