Bivši saborski zastupnik o svom novom životu u Irskoj: Došao sam s jednim koferom, a evo što sam ostvario

Bivši saborski zastupnik o svom novom životu u Irskoj: Došao sam s jednim koferom, a evo što sam ostvario

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac u kratkim crtama je opisao svoj život nakon odlaska iz politike.

“Kažu Bunjac je ovakav, onakav, a kad sam vidio da ne ide dalje uzeo sam jedan kofer i otišao u državu u kojoj nikada nisam bio. Zaposlio sam se, našao prijatelje, djevojku, zaposlio još par Hrvata, uspio u vrlo kratkom roku.

Nisam uzeo 6+6 plaću na koju sam imao pravo, mogao sam jednim potpisom pokupiti 250000 kuna.Ne zanima me ni Plenkovićevih 200000 kuna za povratak, neka to da nekome tko je manje sposoban i sretan od mene, nekome tko želi ostati u Hrvatskoj, a ne se vratiti, nekom djetetu.Imam svoju glavu, svoje ruke, obrazovanje, iskustvo, ne trebaju mi ni stranačka iskaznica, ni masoni, ni špijuni, ni veze ni vezice da bih sebi i svojim sinovima osigurao kruh i krov nad glavom.

Njsam ovisnik o politici, ne trebam sljedbenike ni fanove, obrisao sam Twitter i Instagram profil, bacio TV u smeće.Griješio sam, priznajem, ali nikada nisam savinuo kičmu, primao mito, krao, prodao se.

Mirno spavam, za razliku od ogromne većine onih koji su se bavili politikom, a sad trunu po Remetincima ili su psi na lancu mainstreama.Slobodan sam čovjek, bit ću ono što želim biti, a ne ono što bi drugi htjeli i na to sam neizmjerno ponosan.Hvala na pažnji”, ističe Bunjac.

U jednom prijašnjem postu je pokušao objasniti razliku između Irske i Hrvatske.

” Ono što u Irskoj čini presudnu razliku u odnosu na Hrvatsku je povjerenje.U Irskoj možete vjerovati ljudima na riječ, dok u Hrvatskoj ne možete vjerovati čak ni potpisanom ugovoru.Evo jedan primjer.

U kolovozu sam kupio polovni Nissan za 1200 eura i kaže meni prodavatelj: “Auto je u savršenom stanju”. Poučen hrvatskim iskustvom mislim si ja “da, da, vjerujem ti jako, savršen auto za 1200 eura, ne nasmijavaj me”.

I vozim ja auto 15000 km, sve u redu, odvezem ga na redovni servis, kažu mi tamo, nemamo što raditi na autu, auto je u SAVRŠENOM stanju.Znači, nije me čovjek lagao, kako je rekao da je, tako i je”, ističe Bunjac.

Foto: Hina