Bivši zastupnik Živog zida javio se iz Irske: Kako sam preživio koronu

Bivši zastupnik Živog zida javio se iz Irske: Kako sam preživio koronu

Bivši zastupnik Živog zida Branimir Bunjac opisao je svoje iskustvo s koronom i zdravstvenim sustavom u Irskoj. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Simptomi se pojavljuju podmuklo, temperatura 37,1, naizgled neka sitnica, bolest bukne treći dan, meni otišla temperatura na 39,3. Slabost je velika, ne možeš se koncentrirati na ništa. Izgubio sam apetit skroz, to me bacalo u očaj, nijedan zalogaj nisam mogao progutati.Kako imam niski tlak, pao sam kad sam išao na WC u noći, nisam mogao ustati, koma.Pio sam 3 dana Sumamed, pa 4 Doxyciclin, ali sam dobio reakciju na jeziku pa sam teška srca morao prekinuti s antibioticima. Jezik mi bio zelen, pa crven, ružno za vidjeti, a peče jako..

Vene su mi skroz utonule, sestre mi nisu mogle izvaditi krv.Uzimao sam paracetamol 9 dana, do 6 komada dnevno, donekle mi je pomagao s temperaturom. U bolnici su mi dali jednu infuziju, nekakve injekcije u trbuh, nekakve 4 tabletice svaki dan i sirup. Nakon 12 dana simptoma puštaju me doma. Nemam više temperature, ali se znojim cijelu noć. Naravno da sam se propitivao oko mog stava prema cijepljenju. Neosporno je da je u ovom trenutku u bolnicama više necijepljenih, da imaju teže simptome i da više umiru.

Ali na svakom od vas je da individualno odluči. Ja se jako bojim cjepiva i riskirao sam ostati necijepljen.Cjepiva imaju nuspojave i nisu trajno rješenje. Tko zna kakve sve dugoročne posljedice cjepivo može imati, posebno 3,4 doza.Teško je biti pametan. Ja sam se pouzdao u sljedeće: ne pušim, ne pijem alkohol ni kavu, nemam viška kila, mogu trčati 10 km u komadu, vegetarijanac sam, krv mi je savršeno čista. Sad kad sam trebao pomoć dobio sam pomoć od irskog zdravstvenog sustava koji je 10 puta razvijeniji od hrvatskog.

Cijepljeni ili ne, nemojte čekati poduzeti nešto preventivno, bacite cigarete i alkohol, ojačajte tijelo, smršajte, mnogi od vas koji čitate ste na redu, neki će na žalost i umrijeti poput moje vršnjakinje Slobodanke Miščević kojoj je sprovod danas.Korona nije ni prehlada ni gripa, to je bolest za sebe, od koje vas neće zaštititi ni medicina ni alternativa, samo vaš unaprijed pripremljeni imunitet.Ja se osjećam kao da sam se ponovno rodio, ali sam i u šoku laganom. Moram se još oporavljati danima očito.Hvala na pažnji”, ističe Bunjac.

Foto: Hina

Facebook Comments