Bjegunac Mamić više nema većinu u Dinamu: Ljutit na Barišića koji mu je otkazao poslušnost. Evo koga je htio progurati za predsjednika

Bjegunac Mamić više nema većinu u Dinamu: Ljutit na Barišića koji mu je otkazao poslušnost. Evo koga je htio progurati za predsjednika

U Dinamu se nastavlja borba, jučerašnji sastanak Izvršnog odbora kluba nije prihvatio prijedlog Skupštine za razrješenje Krešimira Antolića mjesta člana Uprave. Uobičajena praksa je da Izvršni odbor prihvača prijedloge vrhovnog klupskog organa, no sada se to nije dogodilo. Naime, Skupština u kojoj je većina na strani Zdravka Mamića željela je razriješiti Antrolića i većinom glasova, nakon burne sjednice, svađa, vrijeđanja pa i prijetnji, taj je pridlog prihvaćen.

No, Izvršni odbor, iako nije praksa, očekivano nije pihvatio razrješenje, sedam članova tgog tijela od njih 13 koliko ih ima glasovalo je protiv prijednoga Skupštine. Prema našim saznanjima, za Antolićev ostanak bili su predsjednik Mirko Barišić te Ivica Cvitković, Ognjen Naglić, Većeslav Bergman, Nikola Hanžel, Ante Todorić i Vladimir Gašparović. Heinz Truskaller ostao je suzdržan, a Damir Zorić, Marijan Primorac, Ivo Šušak, Adolf Kožul i Duško Ljuština nisu glasovali jer, svoje su mišljenje izrekli na Skupštini, javlja Večernji list.

Opet je bilo burno kao i na Skupštini, ali ovoga puta nije bilo prostakluka i vrijeđanja To samo znači da u Maksimiru i dalje neće biti mira, da će obje strane sad tražiti svoje sljedeće korake. Moguće je da određeni potezi budu povučeni i prije ožujka kada je na rasporedu izborna Skupština kluba. No, to ne znači da se nešto ne bi moglo događati i prije toga. Moguće je sazivanje izvanredne Skupštine koja bi onda mogla razriješiti cijeli sadašnji Izvršni odbor, na vlast postaviti novi koji bi onda izglasao razrješenje Antoliću.

No, struja koja ne želi da Zdravko Mamić ima bilo kakav uticaj u Dinamu pokrenula je postupak za utvrđivanjem legalnosti Skupštine Dinama koja je prije tih nekoliko dan izglasala nepovjerenje Antoliću.

No, ne treba dvojiti da će i prije ožujka biti užarene aktivnosti obiju strana koje žele prevlast u Dinamu. I bit će i dalje zanimljivo vidjeti kako će dnevno živjeti Dinamo, predsjednik Barišić stao je uz Antolića, zacijelo i zato što ga je Mamićeva struja želja smijeniti s mjesta predsjednika i postaviti Damira Zorića kao profesionalnog predsjednika s plaćom. A Antolić za kojeg se tražilo razrješenje redovno je dolazio na posao, sada na to i dalje ima pravo.

I radi s ljudima koji su glasovali za njegovo razrješenje na Skupštini, zaposlenici koji su članovi Skupštine digli su ruke protiv njega, a sad im dosadašnji prvi operativac kluba ostaje šef, zaključuje Večernji list.

Foto: Hina