Bojan Glavašević: Horvata treba smijeniti, a Plenkoviću je za sve netko drugi kriv i stalno bježi od odgovornosti

Bojan Glavašević: Horvata treba smijeniti, a Plenkoviću je za sve netko drugi kriv  i stalno bježi od odgovornosti

Saborski zastupnik Bojan Glavašević gostovao je u Novom danu N1 televizije te je komentirao aktualna politička zbivanja.

“Ministra Horvata treba smijeniti, to je jasna stvar, toliko je propusta… Radi se o tome da bismo protiv gotovo svakog člana Vlade mogli pokretati inicijative za opoziv, no ministar Horvat ovdje defintiivno ima prioritete. Kada vidimo u kakvom je stanju obnova, jučer se razgovarao o dodijeljenim sredstvima, moralo bi se nešto jako veliko dogoditi da ta sredstva ne propadnu. On je tu najprozvaniji i najodgovorniji za to”, rekao je.

“Ne uspijevaju svi jednako kvalitetno komunicirati svoje inicijative”

Ističe i kako je normalno da se oporba ne može složiti oko svih inicijativa, ali da postoje one oko kojih se mogu složiti.

“Kada je u pitanju inicjativa za opoziv u situaciji u kojoj je jasno da je većina stabilna i da glasaju blokovski i da nema tih argumenata koji će nešto promijentit, jasno je da je takav politički moment u Saboru”, kaže.

Istaknuo je i kako se u ovom sazivu Sabora vidi smjena generacija, da je puno novih ljudi i energije. “Ja bih rekao, kao netko tko s 37 godina u drugome mandatu u saboru pripada među one opozicijske političare koji imaju najviše staža u ovom sazivu Sabora, da ne uspijevaju svi jednako kvalitetno komunicirati svoje inicijative.

Vjerujem u to da u politici moramo komunicirati na način koji je prije svega učinkovit i koji odražava argumente. Vrlo je jednostavno ići ad hominem, napasti čovjeka, to je i razumljivo donekle, toliko je afera da ih medijski ciklusi ne mogu pratiti, građani ih ne mogu pratit, to je jedan proces da naprosto kažemo da postoje ružni, prljavi i zli. Ja mislim da je to štetno jer ako mi cijelo vrijeme i o svemu govorimo visokim intenzitetom i strahovito dramatično nema prostora za nijanse”, objašnjaba.

Za most je rekao da imaju svoj elektorat i da su prilično stabilni: “Mostov rejting jako ovisi o procesima na desnici, o njihovim rastavljanjima i sastavljanjima, i oni se vjerojatno ljudima čine kao najstabilniji”.

“Plenković je već šestu godinu najodgovorniji političar”

Komentirao je i premijerovu izjavu o demonterima države:

“Ako jedno demokratsko društvo ima sustav demokratskih osigurača, to su stabilne i neovisne institucije, slobodni mediji, jako građnsko društvo, ne možete vi tek tako demontirati državu da ste ne znam tko.

Plenković je premijer do 2016., sada je već 6. godina da je on najdogovorniji političar, do kad će njemu netko drugi biti kriv za stvari koje ne funkcioniraju u Hrvatskoj? Ima većinu, može napraviti što hoće, međutim on konstantno bježi od svoje odgovornosti. Tome mora doći kraj ne može mu uvijek netko drugit biti kriv”, kazao je između ostalog Glavašević.

Foto: Hina