Bojan Glavašević opisao nemile scene u Saboru: Zekanović je vrijeđao sve živo. Evo što je rekao Raspudiću

Bojan Glavašević opisao nemile scene u Saboru: Zekanović je vrijeđao sve živo. Evo što je rekao Raspudiću

Saborski zastupnik Bojan Glavašević svjedočio je danas sukobu saborskih kolega Hrvoja Zekanovića i Mire Bulja koji je gotovo završio fizičkim obračunom.

Prepričavajući događaje koji su prethodili sukobu, Glavašević je u izjavi za medije kazao da je Zekanović vrijeđao mnoge.

“Kolega Zekanović je unutra bio izrazito agitiran. Mislim da je to išlo preko svakog razumljivog okvira, čak i ostrašćenog, s obzirom na temu. Prvo je vrijeđao kolegicu Peović, onda Nina Raspudića, a onda i svakog drugog tko mu se našao u dometu. Pri izlasku je još sipao uvrede i onda se našao u bliskom klinču s Mirom Buljem”, rekao je Glavašević dodajući da ih je on razdvojio.

“Odgurnuo sam jednog od drugog”, kazao je, javlja N1.

Poručio je da takvo ponašanje nema veze s parlamentarizmom i da se srami scene kojoj su svjedočili.

“Nakon ovog svega, građankama i građanima RH mogu samo reći da to nije normalno, da nisu svi zastupnici takvi i ispričati se svima zbog teškog susramlja kojeg osjećam nakon ovakve scene danas”, rekao je.

Na pitanje kako je točno izgledao taj prizor, odgovorio je:

“Znate kako izgledaju dva čovjeka prije nego će se potući.”

Iako Zekanović tvrdi da su ga napala petorica članova saborskog kluba Mosta, Glavašević poručuje:

“To je bilo jedan na jedan.”

Zekanović je komentirao incident.

“Nije nas Nino Raspudić razdvajao, nego je pet Mostovaca fizički nasrnulo na mene. Pogledajte kamere, vidjet ćete što se događalo. Radi se o nelegalnoj sjednici, igrokazu, tako da ću se ja nakon ovoga vjerojatno vratiti da im pokažem da me s ilegalne sjednice ne može nitko izbaciti, niti gospodin Grmoja, koji u sabornici uvijek plače kada dobije opomenu od Jandrokovića, a onda ovdje radi na krajnje diktatorski način”, rekao je Zekanović.

“Cijelo vrijeme dok sam ja govorio, postavljao pitanje sukladno Poslovniku, kolega Raspudić mi nije dao mirao, od udaranja mikrofonom po ušima do dobacivanja, na koncu kada je vidio da ga ignoriram, onda je pokušao nešto nazadnjački”, kazao je Zekanović nazivajući Mostovce s kojima se sukobio “alpskim sektašima”.

“To su ljudi koji su bili u Alpama i sa svojom sektom čekali smak svijeta”, kazao je.

Zekanović je potvrdio novinarima i da je Raspudića nazvao majmunom, ali je rekao da nije pokazao srednji prst Raspudiću ili Bulju.

“Pavijani i babuni su plemenite životinje, njih četvorica su nasrnuli na mene. Oni su izdajnici hrvatskog naroda, to je veleizdaja što oni rade. Ja s predsjednikom Vlade Reublike Hrvatske nemam nikakav dogovor. Niti je on meni nešto nudio, niti sam ja tražio, za razliku od njih koji su kritizirali, a prije par dana su se vozili u limuzinama sa zatamnjenim staklima nudeći mu sve i svašta. To je jako bitno da se zna”, rekao je Zekanović.