Branimir Glavaš piše o “zločinačkoj osovini” koja ga je “progonila”: Dva poznata HDZ-ovca i Mladen Bajić

Branimir Glavaš piše o “zločinačkoj osovini” koja ga je “progonila”: Dva poznata HDZ-ovca i Mladen Bajić

Branimir Glavaš piše o svojim “progoniteljima koji su lažno plasirali u javnost kako je Den Haag tražio njegovo suđenje”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Evo kako se stvarala umjetno stvorena medijska psihoza linča u hrvatskoj javnosti, kada je politička zločinačka osovina (Sanader, Šeks, Bajić) odlučila progoniti me, na izmišljenim i montiranim optužbama. Tada su lažno plasirali u javnost kako Den Haag traži moje suđenje.

Sve je to bila jedna obična laž. Večernji list (21.7.2005.), ali i drugi mediji su danima, tjednima, mjesecima i godinama medijski “pumpali”, kako je Haški tribunal protiv mene dostavio dokumentaciju Bajiću koja me tereti i teško optužuje za ratne zločine, s nalogom kako me se treba suditi da bi Hrvatska ispunila uvjete iz pretpristupnih pregovora, poglavlja 23, radi ulaska Hrvatske u EU.

Međutim, sve je to bila najobičnija laž skrojena u HDZ-ovoj političkoj kuhinji 2005. godine. Haški tribunal nije DORH-u protiv mene dostavio niti jednu kompromitirajuću informaciju, jer da je, to bi bilo u sudskom spisu koji broji danas gotovo 13 000 stranica, ali ništa od dokumenata iz Haaga.

U spisu nema ništa, osim lažnih iskaza onih koje su kupili da lažno svjedoče protiv mene. Za lažna svjedočenja par tih gnjida su kupili stanovima, poslovima, uhljebničkim zapošljavanjem, opraštanjem i ukidanje presuda presuđenim kriminalcima, ali sve će im biti zabadava! Na kraju, ja ću biti pobjednik”, ističe Branimir Glavaš.