Brazilci otvoreno govore o najslabijoj strani svoje reprezentacije: Hrvatska nas može uništiti psihički i emocionalno

Brazilci otvoreno govore o najslabijoj strani svoje reprezentacije: Hrvatska nas može uništiti psihički i emocionalno

Novinari ESPN-a raspravljali su o mogućim načinima kako Hrvatska može proći Brazil i izboriti polufinale Svjetskog prvenstva.

Novinari Gabriele Marcotti i Sam Borden govorili su o dva moguća načina kako Hrvatska može svladati Brazil.

Težak je put do pobjede ako igrate na veći posjed lopte, ali to je dobar put za Hrvatsku koja u svom sastavu ima trio kvalitetnih veznjaka u Marcelu Brozoviću, Mateu Kovačiću i Luki Modriću. Sva trojica su sposobna držati loptu u nogama, a do sada niti jedan brazilski protivnik nije igrao na takav način.

Naravno, drugi put tiče se produžetaka i jedanaesteraca za što su se hrvatski igrač specijalizirali na posljednja dva prvenstva.

Hrvatska samo jednom u posljednjih osam dvoboja na SP nije igrala produžetke ili je utakmica završena jedanaestercima. Hrvatska vas neće uvijek pobijediti, ali vas je u stanju uništiti fizički, psihički i emocionalno.

Novinarski dvojac ESPN-a apostrofirao je jednog hrvatskog igrača kao ključnog, javlja Sportklub.

Marcelo Brozović je igrač koji ima kvalitete koje je teško ponoviti. Posjeduje brzinu, kreativnost i nevjerojatan motor. Protiv Japana je istrčao 17,7 kilometara čime je srušio vlastiti rekord otprije četiri godine. Igrač Intera će imati zadatak zaustavljati protok lopte prema Neymaru, bit će to zadatak koji je težak i nimalo zabavan.

Na kraju, Marcotti prognozira pobjedu Brazila nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Modrić i društvo imaju lukavost i hrabrost, ali kvaliteta na kraju mora pobijediti, a ona je na strani Brazila.

Foto: Hina