Brkić i Plenković bili na pomirbenoj večeri: Kopal napokon detektirao crnog labuda

Brkić i Plenković bili na pomirbenoj večeri: Kopal napokon detektirao crnog labuda

U HDZ-u se zadnjih dana govori kako je savjetnik premijera Plenkovića, Robert Kopal označio Miru Kovača kao najveću opasnost za šefa HDZ-a. Drugim riječima rečeno, Kovač je “crni labud”. “Nakon što je rekao da je HDZ-u potrebna rekonstrukcija, komentirali su ga gotovo svi. Od samog premijera, koji se na to osvrnuo dva puta, zatim bez rukavica i, dosta izravno, Jandroković, pa Ćorić, Reiner. Prije njih Božinović i Bačić. Pa nema tko ga nije osudio”, govori nam sugovornik iz vrha HDZ-a te dodaje da je to suludo jer je Kovač rekao ono što obični članovi misle, piše Express.

Pa i zadnje ankete pokazuju da je narod želio izbore, a ne rekonstrukciju Vlade. “Sve to ide u korist Kovačevoj tezi. A s njim se slažu i ostali. Čuo sam da je Brkić rekao kako je Kovačeva izjava dobra, samo on vidi problem u tajmingu. Naime, smatra da sad nije bilo vrijeme za izazivanje dodatnih sukoba. Ali Kovačeva izjava je na mjestu”, govori nam naš sugovornik koji je dobar s Brkićem i koji kaže da Brkić još nije odlučio kome će dati podršku, ali da to sigurno nisu Stier i Milošević.

“S obzirom na to da će i gradonačelnik Grada heroja, Ivan Penava, u utrku za šefa stranke, Brkić bi mogao stati uz njega. Ali tko kaže da se i on neće kandidirati?! Zašto bi on bio uvijek drugi?”, govori nam naš sugovornik. A Expressu je rečeno da je Brkić nedavno imao pomirbenu večeru s Plenkovićem. Ako je to točno, a jedan sugovornik blizak Brkiću nam je to potvrdio, primirje je u interesu obojice iako ne znači, kako nas upozorava drugi sugovornik, da bi ono moglo dugo potrajati. “Ne vjerujem u dugotrajnu ljubav”, smije se naš sugovornik. No ovdje su i tjedni katkad duga razdoblja.

Foto: Tomislav Pavek/Hina