Bulj protiv Capaka i Božinovića: Sinjani neće trebati covid potvrde, ja sam gradonačelnik cijepljenima i necijepljenima

Bulj protiv Capaka i Božinovića: Sinjani neće trebati covid potvrde, ja sam gradonačelnik cijepljenima i necijepljenima

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj izjavio je da za ulazak u prostorije sinjske Gradske uprave građanima neće trebati COVID potvrda.

Ta se potvrda, po odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite, treba posjedovati od utorka, 16. studenog, prilikom ulaska u javne ustanove i državne institucije.

– Ja sam gradonačelnik svim građanima Sinja i cijepljenima i necijepljenima, i moja je dužnost svima ravnopravno osigurati usluge Gradske uprave Sinja bez pokazivanja COVID potvrde pri ulasku u Gradsku upravu, rekao je Miro Bulj.

Istaknuo je da on kao gradonačelnik ne želi dijeliti građane na one koji su cijepljeni i one koji nisu, javlja HRT.

Po njegovim riječima, uvođenje COVID potvrde pri ulasku u javne ustanove i državne institucije nema svrhe jer se pokazalo da i oni koji su cijepljeni i posjeduju COVID potvrdu “također obolijevaju od COVID-a.

Uputio je obavijest građanima Sinja u kojoj se navodi kako će od 16. studenoga, bez obzira na nove epidemiološke mjere građani bez ograničenja moći koristiti usluge Gradske uprave.

“Poštovani, od utorka, 16. studenoga 2021., bez obzira na nove epidemiološke mjere, svi naši sugrađani moći će koristiti slobodno i bez ograničenja usluge Gradske uprave Grada Sinja, a isto preporučujem tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja”, napisao je.

U obavijesti navodi kako je Stožer civilne zaštite Grada Sinja obavijestio sve zaposlenike Grada, ustanove i tvrtke koje su u suvlasništvu Grada Sinja koji se žele cijepiti i testirati da im je isto i omogućeno.

– Gradska uprava Grad Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izići u susret pod jednakim uvjetima, poručio je Bulj.

Slično je najavio i načelnik Primoštena Stipe Petrina. Vezano uz epidemiološke mjere koje uključuju COVID potvrde za sve djelatnike u javnim i državnim službama, koje startaju u utorak, 16. studenog, iz Općine Primošten poslali su i priopćenje u kojem su se požalili na manjak uputa Ministarstva uprave i pravosuđa.

Foto: Hina