Bunjac napada medije: Jesu li mu oni krivi što je prijetio smrću saborskoj straži i što je trpio diktaturu Vladimire Palfi?

Bunjac napada medije: Jesu li mu oni krivi što je prijetio smrću saborskoj straži i što je trpio diktaturu Vladimire Palfi?

Branimir Bunjac  je napustio Živi zid, ali je nastavio  antimedijsku retoriku koja je bila  zaštitni znak njegove dojučerašnje stranke. Napisao je  jednu vrlo neobičnu objavu na Facebooku koju prenosimo u cijelosti.

“Jedna od najgorih zadaća koje imam kao političar je pratiti što pišu mediji. To vam jednostavno mora otrovati mozak, otprilike kao što vam pola litre rakije dnevno neminovno mora oštetiti jetru.
Ne mislim da je neki izdvojeni medij osobito grozan, već da svi oni manje ili više iznose nekvalitetne informacije, poluistine i konstrukcije, nerijetko otvoreno lažu i manipuliraju, često namjerno potiču najniže strasti kako bi na tome zarađivali.

Mediji su u pravilu produžena ruka vlasti. Još prije pet godina izbacio sam televizor iz kuće, a uvjerio sam se i da internet nije puno bolji od televizora. Prave informacije i dalje se mogu pronaći isključivo u knjigama i znanstvenim člancima, kao i vlastitim opažanjem.

Naravno, cilj je vlasti da upravo te izvore informacija unište, što se ponajviše vidi po odnosu prema obrazovanju i znanosti. Kada bi se uspjelo urediti područje medija, to bi bio veliki napredak za društvo”,  napisao je Bunjac.

Zanimljivo je da Bunjac vidi problem u drugima, dok  uopće ne propitkuje svoje  javno djelovanje. Nisu mu valjda mediji krivi što je nekoliko godina šutio o  kaosu, bezakonju i  diktaturi  koja je vladala u Živom zidu. Nismo primijetili da je o tome govorio u javnosti, a da to  mediji nisu htjeli prenijeti.

Mediji su očito izmislili i njegov sramotni nastup u Saboru kada je u izljevu bijesa agresivno nasrtao i prijetio smrću saborskoj straži.