Bunjac se ne želi ispričati zbog prijetnje smrću saborskom stražaru

Bunjac se ne želi ispričati zbog prijetnje smrću saborskom stražaru

Branimir Bunjac nije se ispričao zbog sinoćnjeg nagurivanja i prijetnji saborskoj straži. Kazao je da je došlo do zamjene teza – napadnut je, kaže, Živi zid, a sad se napadači prikazuju kao žrtve. Priznao je samo da je pretjerao, javlja N1.

“Dogodilo se to da je potpredsjednik Milijan Brkić oduzeo riječ zastupniku Ivanu Pernaru jer je govorio o presudi Sanaderu, iako su svi zastupnici cijelo popodne govorili o presudi Ivi Sanaderu, i nakon toga pozvao stražu da ga udalji iz sabornice. U tom trenutku ja sam to snimao, ali to su činili apsolutno svi saborski zastupnici koji su se našli u dvorani. I onda je u tom trenutku došao stražar, otkinuo mi mobitel iz ruke. Mene je napao, iako ja nisam imao nikakvu stegovnu mjeru, niti sam ustao sa svoje stolice. Onda su nasrnuli na zastupnika Pernara i počeli ga gušiti i zavinuli su mu ruku. On je počeo vikati da ga boli, ja shvatio da je u opasnosti, u biti njegovo zdravlje, i rekao stražarima da olabave stisak. A drugom stražaru sam rekao da ne stavlja ruku na mene. Došlo je do verbalnog duela, pali smo u afekt, ja sam tek jutros vidio što smo sve izgovorili. U biti, imamo čistu zamjenu teza – dogodio se napad na zastupnike Živog zida, a sad se napadače želi predstaviti kao žrtve.”

“Ne, rekao sam jednostavno da me više ne dira, to se jasno čuje u snimci. Rekao sam ‘nemoj me više dirati ako ja nisam osoba prema kojoj treba postupati’ pa su tu pale još neke riječi koje su pretjerane, ali to je situacija kad se čovjek koji je napadnut pokušava obaniti”, kazao je Bunjac i priznao da je pretjerao.

Podsjetimo, saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac noćas je tijekom maratonske sjednice Sabora, dok je saborska straža iznosila njegova stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice,prijetio službenicima straže koji su to radili da “neće izaći živi”.

Foto:N1