Bunjac tvrdi da Živim zidom vlada Vladimira Palfi: Namamili su me u stan, zastrašivali i gotovo istukli

Bunjac tvrdi da Živim zidom vlada Vladimira Palfi: Namamili su me u stan, zastrašivali i gotovo istukli
Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac održao je press konferenciju na kojoj je iznjeo svoje viđenje stanja u Živom zidu. Optužio je potpredsjednicu Palfi da je privatizirala stranku i proglasio ju odgovornom za loš izborni rezultat i propast referendumske inicijative “Uzmite novac strankama”. Zatražio je ostavke vodstva i izvanredne izbore, kao uvjet njegovog ostanka u Živom zidu. S njim je na press konferenciji bio i Ivan Pernar, koji se složio s njegovom procjenom stanja u stranci i zahtjevima.

“Osnovni problem koji je nastao proizlazi iz toga što je u zadnjih godinu dana Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe, a ta osoba se zove Vladimira Palfi i ona u Živom zidu odlučuje o svemu i samovoljno je koncentrirala vlast u svojim rukama. Samostalno donosi sve odluke, kako se troši novac, zabranjuje članovima medijske istupe bez njezinog odobrenja”, započeo je Branimir Bunjac obraćanje novinarima.

“Svatko tko se usudi suprotstaviti njezinoj samovolji odmah dolazi na listu za odstrel. Do toga je došlo jer je Ivan Vilibor Sinčić prepustio sve Vladimiri Palfi i on o ničemu ne odlučuje.”

Kaže da je Palfi odlučila da će njezin bliski prijatelj Tihomir Lukanić ići u Europski parlament, a da bi se to dogodilo svi koji su ga mogli prestići morali su biti maknuti. “To smo u prvom redu gospodin Ivan Pernar i ja. Ja nisam dopustio da me se makne jer sam htio steći iskustvo i da želim biti europarlamentarac ako to želi hrvatski narod. Nakon toga mi je rekla da sam foteljaš i predao sam tada ostavku u Saboru i otišao kući.

Dok sam pakirao stvari na Zrinjevcu ona je trčala za mnom i preklinjala me i rekla da me voli i da zbog toga što sve Živi zid predstavlja u javnosti da povučem ostavku. Počinio sam tu žrtvu i ispao magarac. Tada počinje druga etapa moje marginalizacije.”

Prepričao je kako se svima koji su radili na promociji kandidata prijetilo otkazom kako budu promovirali njega ili Pernara kojeg su izrezali na fotografijama, a njega se micalo s pressica posljednja dva mjeseca.

Kaže kako su se na listi Živog zida našli potpuni anonimci koji su predstavljeni kao stručnjaci, a sve sa zadatkom da nitko ne ugrozi poziciju “miljenika gospođe Palfi koji je pod svaku cijenu morao ući u EP. Jedino je Sinčić stavljen na posljednje mjesto da povuče preferencijalne glasove.”

“Ja sam znao da slijedi katastrofa i jedino što mi je tada palo na pamet je bilo da moramo provesti referendumsku inicijativu kako bi prešli prag jer nam je lista šuplja i tu se Sinčić složio sa mnom i krenuli smo u referendumsku kampanju.”

Kaže kako se ispostavilo da nemaju ni deset volontera. “Tijekom cijele te kalvarije stranka je dignula kredit od 500.000 kuna koje je isplatila mainstreamu za reklame, a nismo mogli volonterima dati ni sendviče.”

“Notorna je laž bila objava Lukanića i njegovog poslilnog da je referendumska incijativa skupila dovoljno potpisa. Ljudi koji su doveli Živi zid na rub ponora, koji su skrojili listu prema nepotizmu, tražili su da ja podnesem ostavku i da Lukanić ode u EP da bude nagrađen za to što je učinio. To su tražili od mene koji sam u svojoj županiji imao više preferencijalnih glasova od Sinčića.

Ja sam se trebao povući i dati nagradu ljudima koji nisu autentični živozidaši. Onda su oni krenuli s ucjenama, prijetnjama. A simptomatična je ova situacija koja se dogodila kod gospodina Vuletića, došao sam, gospođa Palfi je vrištala da je Živi zid mrtav, da Sinčić mora ići u EP, a njezini su me praktički istukli i tražili da potpišem neki ugovor. Poderao sam taj ugovor i izašao van.”

Kasnije je saznao da su snimali cijeli sastanak i onda pokazali samo deset sekundi videa i poslali to Jutarnjem listu da objavi. “Listu protiv kojeg se Živi zid bori kao glavnom sistemskog igraču. U tom trenutku gđa. Vladimira Palfi je umrla u mom srcu.”

Bunjac zahtjeva izvanredne unutarstranačke izbore, a kaže da je već napisana aktivacija njezinog mandata u Saboru. “Ne za tri mjeseca, nego za tri tjedna.”

“Njezin suprug ima mandat u EP-u, ona u Saboru. Neka rade s njima što hoće”, zaključio je.