Čačić napao Kolakušića: Nemojte me uspoređivati s njim, on shvaća politiku kao dijete

Čačić napao Kolakušića: Nemojte me uspoređivati s njim, on shvaća politiku kao dijete

Predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije u N1 Studiju uživo komentirao je stav Mislava Kolakušića da svatko tko nema 2,5 posto podrške građana nema što raditi u politici. Rekao je da on nije Mislav Kolakušić koji, kaže, vidi politiku kao dijete.

Još u travnju kada su Reformisti predavali kandidacijske liste za europske izbore Radimir Čačić je izjavio: “Ono što vam mogu garantirati, ili ne znam ništa o politici, je da ćemo imati barem toliko koliko Mislav Kolakušić, Pametno i HNS zajedno zastupnika u parlamentu“, zaključio je Čačić.

Uskoro bivši sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić prije dva dana u programu N1 izjavio je kako je rezultat na izborima presudan u tome treba li se netko nastaviti baviti politikom.

“Ako nemate 2,5 posto podrške građana nemate nikakvo moralno pravo baviti se politikom”, rekao je Kolakušić tada.

Upitan znači li to da se u tom slučaju neće kandidirati na predsjedničkim izborima, kao što je najavljivao, Kolakušić je kratko odgovorio: “Pa naravno.”

“Kako bih se mogao kandidirati, ako nemam podršku 70.000 građana?”, upitao je.

Pitali smo i Radimira Čačića što misli o ovoj izjavi.

“Nisam ja Kolakušić. Ne pada vam valjda na pamet da me uspoređujete s njim. Mi nismo isto niti ćemo ikad biti niti možemo biti. Ja sam čovjek koji je biran toliko puta koliko je biran na svoje ime, izabran sam direktno gdje jesam, predsjednik stranke koja je bazično regionalna stranka i u prostoru u kojem djelujem ja ću dobiti svoje glasove, za njega sam rekao to što sam rekao.

Kad bi ovaj kriterij primijenili u Hrvatskoj nakon ovih izbora ne bi bilo nijedne stranke osim HDZ-a i SDP-a. Držite me za riječ. Ovo je način kako malo dijete vidi politiku, ali ja nisam malo dijete, predugo sam u politici”, rekao je Čačić.

Foto: Dean Batak/Hina