Capak je bahat i arogantan: Evo kako komunicira s trenericom kojoj je ugrožena egzistencija

Capak je bahat i arogantan: Evo kako komunicira s trenericom kojoj je ugrožena egzistencija

– Poštovani gospodine Capak, moje ime je Ivana Bilan, ovim je riječima splitska trenerica, vlasnica fitness centra na Spinutu i profesorica Fitness učilišta započela svoju poruku koju je uputila ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavu Capaku, u kojoj ga moli za objašnjenje zašto je donesena odluka da se zatvore sve teretane u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U nastavku je, kako javlja Slobodna Dalmacija, napisala da je samohrana majka i kako će je ova najnovija odluka Stožera doslovno svesti na prosjački štap jer joj je to jedini izvor prihoda.

– Dosad niste zatvorili nijednu djelatnost, ni crkve. Zbog čega vam smetamo mi koji smo prva linija u razvoju imuniteta? Zbog čega niste sjeli s nama i razgovarali nego nama jedinima radite ponovno “lockdown”? Dozvoljene su mise, vjenčanja, rad noćnih klubova do ponoći, dok nas zatvarate. Ovo je teška nepravda i diskriminacija. Ne uništavajte najzdraviju djelatnost u Hrvatskoj te vas još jednom molim za razumijevanje i pozivam na dijalog – stoji u Ivaninoj molbi upućenoj na privatni broj Capaka preko WhatsAppa. Iz odgovora koji nam je ustupila vidljivo je da Capak nije najbolje prihvatio vapaj Splićanke.

– Ovo je još jedan dokaz da sam ja kriv za sve, započeo je i u nastavku napisao: Kriva adresa, gospođo, nemam veze s ovime, mjeru je donio vaš Županijski stožer, a Nacionalni samo potvrdio. Dakle, niste se ni informirali tko, zašto, kako, a ja sam vam kriv???? Uvijek sam za dijalog, ali ne mogu podnijeti da me se krivi za sve – odgovorio je Capak.

vana nije odustajala pa ga je upitala zašto je dao odobrenje Županijskom stožeru, na što joj je odgovorio da izbriše njegov broj i da nikome nije dao odobrenje. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Ivana ističe kako je zgrožena ovakvim načinom komuniciranja Krunoslava Capaka.

– Gospodinu sam poslala poruku jer smo ovog proljeća kad se dogodio totalni “lockdown” u čitavoj zemlji, mi treneri, normalno s njime komunicirali oko ponovnog otvaranja. Ovi njegovi odgovori me zapravo nisu ni iznenadili jer sam ja samo jedan mali mrav u odnosu na njega, koji je očito uvidio da ima snagu i moć. Nisam agresivna u životu, ali sam vrlo direktna kad mi je ugrožena egzistencija i ne kajem se što sam mu se javila. Opet bih to napravila, iako sam odustala od daljnje komunikacije kad sam vidjela da od njega nema nikakve pomoći – govori nam Ivana.

U međuvremenu je oko istog problema kontaktirala župana Blaženka Bobana, ali ju je njegova tajnica odbila. Potom je šefu Županijskog stožera Luki Brčiću uputila e-mail i poruku s pitanjima koliko je točno ljudi zaraženo u teretanama, koliko je njih bilo samo žarište te zašto su ih odmah odlučili zatvoriti i nisu im propisane strože mjere. Ponudila je i dva rješavanja problema u vidu postroženja dosadašnjih mjera te da se u slučaju pojave zaraze u pojedinom fintess centru taj isti centar zatvori na 48 sati kako bi se temeljito dezinficirao. Brčić joj je zahvalio na argumentiranoj i razumnoj poruci.

– Ona mi je podloga da mogu komunicirati s epidemiolozima i Nacionalnim stožerom, nastojat ću vam se javiti kroz sat vremena s povratnom informacijom – napisao je u petak prije podneva.

– Jako sam zabrinuta, ne znam što će se dalje događati – kaže Ivana.

Foto: Hina